Hírek

2013.03.08. 18:01

Áttörés a közlekedésben Szombathelyen?

Szombathely - Több mint 200 milliót nyert Szombathely egy olyan megvalósíthatósági tanulmányra, amely alapjaiban rendezheti át a közlekedést a vasútállomás környékén. Erről szóltak pénteken.

Kozma Gábor

A városházán elsőként Puskás Tivadar polgármester tájékoztatott az intermodális közösségi közlekedési csomópont elnevezésű, nyertes pályázatról, amely 224,6 millió forintot ér és nem kell hozzá önrész.

- Ciklusokon, sőt korszakokon átívelő régi álom a városban, hogy rendbe tegyük a vasútállomás és környéke közlekedését. Most áttörést érhetünk el, mivel egy másik régi álom, az autóbuszpályudvar áttelepítése a vasútállomás környékére  valósággá válhat - mondta a városvezető. - Az elnyert pénz révén elkészülhet az a megvalósíthatósági tanulmány, amely felvázolja az autóbuszpályudvart és a rávezető utakat, valamint szól a környék rendezéséről is. Lényege, hogy az Ady térről az említett helyre kerülne a buszpályudvar és később teljesen kiépülne a Pázmány Péter körút, felüljárókkal. E utóbbi több tízmilliárdos országos léptékű feladat, de az első lépcső, a pályaudvar realitás.

Ezt húzta alá Marton Zsolt alpolgármester is, aki elmondta: a következő uniós ciklusban csak azok pályázhatnak, akik hasonló tanulmányokkal bírnak.

- Folyik  az elemzés, és ha minden jól megy, 2017-re megvalósul a beruházás. A tervezőt nyílt közbeszerzésen választjuk majd ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!