Hírek

2013.03.03. 11:35

Botond túl van a szájpadhasadék-műtéten

Megoperálták Horváth Botond szájpadhasadékát. A kisfiú jól van, nagymamája, Horváth Antalné végig mellette volt.

Bajdó Bettina

November végén indította el a Pannon Lapok Társasága és a Vas Népe közös jótékonysági akcióját, melyben az olvasóink segítségét kértük. Szerettünk volna segítő kezet nyújtani a két és fél éves Horváth Botondnak, aki kisagyhiány-rendellenességgel született, a mozgása és a beszéde is korlátozott. Botondon csak az őssejtbeültetés segíthet, ennek segítségével lehetnek elviselhetőbbek a napjai.

Akciónk sikerrel járt: közel hárommillió forintnyi adomány gyűlt össze. Az akciónk nem zárult le, továbbra is nyomon követjük a beteg kisfiú életét. Botond múlt hét elején utazott el Győrbe, hogy megműtsék a farkastorkát. Sajnos az operációt halasztani kellett, mivel a kisfiú szervezetésben vírust találtak. Rövid kezelés után viszont az orvosok engedélyezték az operációt.

- Pénteken műtötték Botondot - mondta Horváth Antalné nagymama. - Őt vitték legutoljára a műtőbe. Mintha csak érezte volna, hogy történni fog vele valami, egész éjjel nyűgös volt. Nagyon aggódtam a műtét alatt, hiszen nem volt veszélytelen az operáció. Két és fél óráig tartott, de szerencsére túl vagyunk rajta. Így könnyebb lesz etetni és itatni Botondot.

Botond még Győrben van, pár napot kórházban kell töltenie. A megpróbáltatásai még nem értek véget. Ha hazaér, újabb műtétre kell készülnie, hiszen hamarosan megkaphatja az őssejtkezelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!