Hírek

2013.03.19. 17:40

Elnök nélkül maradt a turisztikai egyesület

Lemondott Grünwald Zsolt, a Szombathelyi Turisztikai és Testvérvárosi Egyesület elnöke.

A vezetőség hétfőn dönt a továbbiakról. Lemondását illetően Grünwald Zsolt nem szakmai okokra hivatkozott. Úgy látja, az irány, amerre a turizmus fejlesztése a megyeszékhelyen halad, megfelelő. Grünwald Zsolt 2011-ben kapcsolódott be a munkába, amikor megalakult a helyi TDM (turisztikai desztináció menedzsment) szervezet. Ekkor bővült a testvérvárosi egyesület tevékenysége a turizmussal. A TDM-nek a város is részese kell, hogy legyen, de nem a civil szervezeten, hanem a Savaria Turizmus Nonprofit Kft.-n keresztül támogatja a turizmusfejlesztést. A céget a város és az egyesület közösen tartja fenn.

 

Grünwald Zsolt lemondott (Fotó: Benkő Sándor)

Az operatív munka átkerült a kft.-hez, de az egyesületben így is rengeteg teendő maradt. Az elnökségi tagok cég- és intézményvezetők, akik a napi feladatokban nem igazán tudnak részt venni. A probléma ebből fakad, s ez indokolja a lemondást is: az elnöki teendők egész embert kívánnak, olyat, akinek megélhetése egyébként biztosított. A poszt ugyanis nem jár fizetéssel. Hogy a jövőben ki irányítja majd az egyesületet, még nem tudni. Grünwald hétfőre hívta össze az elnökséget, a továbbiakról akkor fognak dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!