Hírek

2013.03.07. 18:03

Gazdára talált az év orvosa, év ápolója cím Vasban

Szombathely - Egy évvel ezelőtt indítottuk útnak az Emberséggel az egészségért című sorozatunkat. Ebben a hónap orvosát és ápolóját kerestük, közülük került ki az év nyertese.

Vadas Lucia

Sok ezren támogatták jelölésükkel, szavazatukkal azt a szándékunkat, hogy az orvosok, egészségügyi dolgozók helyzetét egy olyan hiteles sorozatban mutassuk be, amelyikben ők maguk tárják elénk, hogy milyen is az a világ, amelyikben helyt kell állniuk. Arra kértük olvasóinkat, hogy ajánljanak orvosokat, ápolókat és asszisztenseket, akik segítettek nekik a bajban.

Felhívásunkra sorra érkeztek az ajánlások, szavazatok, így olvasóink minden hónapban megválasztották a hónap orvosát és a hónap ápolóját, asszisztensét. Januárban dr. Nagypál Judit (Őriszentpéter, Kondorfa, Szalafő) és Németh Anita (Őriszentpéter, Kondorfa, Szalafő) kapta a legtöbb szavazatot, februárban a körmendi dr. Bárány Zsuzsanna és az Iváncon dolgozó Bediné Tóth Mónika nyerte el a címet. Március a hónap orvosa a körmendi dr. Simon Annamária, a hónap ápolója/asszisztense a Szombathelyen dolgozó Sági Tiborné lett. Áprilisban dr. Müller Andrásra (Csepreg) és a szombathelyi kórházban dolgozó Altmajer Beátára érkezett a legtöbb szavazat. Májusban az olvasók döntése alapján a hónap orvosa a rábagyarmati dr. Fülöp Erika, a hónap asszisztense pedig a sárvári Molnár Istvánné lett. Júniusban a legtöbb voks dr. Német Levente Barnára (Szombathely) és Gerencsér Margitra (Körmend) érkezett. Júliusban a hónap orvosa a körmendi dr. Kurusa Katalin, a hónap ápolója/asszisztense a körmendi  Brodorics Tamásné lett. Augusztusban a legtöbb szavazatot dr. Mesterházy Mária (Szentgotthárd) és Gomborné Riegel Ildikó (Körmend) kapta. A szeptemberi nyertesek dr. Beke Katalin (Körmend) és Poller Mária (Szombathely) voltak, októberben pedig győztesként írhattunk a sárvári háziorvos dr. Sterba Gizelláról és asszisztenséről, Riczuné Varga Kornéliáról. A novemberi szavazatok alapján a győztes dr. Rajki Csaba (Szombathely) és Stangl Genovéva (Szombathely) lett, decemberben pedig dr. Várbíró Mária (Celldömölk) és Békési Gáborné (Felsőcsatár, Narda) kapták a megtisztelő címet.

Sorozatunk nagyon népszerű volt, a 12 hónap alatt több mint 78 ezren szavaztak a jelöltekre. A PLT öt lapjában összesen több mint ötven, a szereplőket bemutató riport látott napvilágot. Sorozatunk a végéhez ért, egy dolog maradt hátra: szerettük volna megválasztani az év orvosát és az év ápolóját/asszisztensét. Ehhez ismét olvasóink segítségét kértük, szavazatukkal önök dönthették el, hogy ki lesz a megyében az év orvosa, illetve ápolója/asszisztense. Több mint hatezer voks érkezett a jelöltekre. Nem ritkán egy egész falu fogott össze, hogy háziorvosuk, ápolójuk megkaphassa a megtisztelő címet. Ez látszik a végeredményen is, hiszen  mint az a csütörtöki ünnepségen kiderült  Az év orvosa díjat az Őriszentpéteren, Kondorfán és Szalafőn praktizáló háziorvos dr. Nagypál Judit nyerte, az év asszisztense pedig a mellette dolgozó Németh Anita lett.

- A háziorvosok és asszisztenseik nap mint nap az első vonalban állnak és oldják meg a lakosság növekvő számú problémáit, és teszik ezt úgy, hogy sokszor saját élethelyzeteik is nehezen kezelhetők - mondta dr. Stánitz Éva megyei tisztifőorvos, aki azért tartotta fontosnak ezt az eseményt, mert legalább egy napra az egészségügyi alapellátásban dolgozók állhatnak a rivaldafényben, azok, akik a hétköznapok során nem sok megbecsülést kapnak.

Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke is üdvözölte az elismerésben részesülőket. - A szakmai önbecsüléshez sokat tehet hozzá, ha van a páciensek részéről pozitív visszajelzés, hiszen az ember életének értelmet tud adni, ha vannak, akik hálával gondolnak rá  - osztotta meg ünnepi gondolatait Kovács Ferenc.

Szombathely polgármestereként, egyszersmind szakmabeliként állt ki a vendégek elé dr. Puskás Tivadar. - A segítés nem mentes az önzőségtől sem, mivel ha valakin segíteni tudunk, úgy érezzük, hogy mi magunk is többek lettünk, hogy tettünk valami olyat, ami kézzelfoghatóan jó az embereknek. A legtöbbet az éri, amikor a beteg azt mondja, hogy köszönöm. Ez az, amiért érdemes csinálni az orvoslást, érdemes művelni az egészségügyet - tette hozzá.

Dr. Nagy Lajos, a Markusovszky kórház igazgatója az egészségügyi dolgozók nevében az iránti örömét fejezte ki, hogy a média, az egészségügyről szóló tudósításokat illetően, az utóbbi időben a pozitív hírek felé mozdult el. A köszöntőket követően Halmágyi Miklós, a Vas Népe főszerkesztője adta át az okleveleket.

 

Orvosok

dr. Nagypál Judit (Őriszentpéter, Kondorfa, Szalafő)

22,87%

dr. Bárány Zsuzsanna (Körmend)

19,38%

dr. Német Levente Barna (Szombathely)

13,86%

dr. Fülöp Erika (Rábagyarmat)

10,72%

dr. Müller András (Csepreg)

7,69%

dr. Rajki Csaba (Szombathely)

6,85%

dr. Mesterházy Mária (Szentgotthárd)

3,89%

dr. Sterba Gizella (Sárvár)

3,36%

dr. Várbíró Mária (Celldömölk)

3,27%

dr. Simon Annamária (Körmend)

3,05%

dr. Kurusa Katalin (Körmend)

2,59%

dr. Beke Katalin (Körmend)

2,46%

 

 

Ápolók

Németh Anita (Őriszentpéter, Kondorfa, Szalafő)

26,43%

Bediné Tóth Mónika (Ivánc)

12,05%

Gerencsér Margit (Körmend)

10,21%

Gomborné Riegel Ildikó (Körmend)

9,73%

Altmajer Beáta (Szombathely)

8,68%

Riczuné Varga Kornélia (Sárvár)

7,35%

Sági Tiborné (Szombathely)

5,85%

Poller Mária (Szombathely)

5,31%

Molnár Istvánné (Sárvár)

4,10%

Stangl Genovéva (Szombathely)

3,69%

Brodorics Tamásné (Körmend)

3,56%

Békési Gáborné (Felsőcsatár, Narda)

3,02%

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!