Hírek

2013.03.08. 18:55

Megdőlt fal: az óvodások biztonsága a legfontosabb

Szombathely - Pár héten belül megújulhat az Aréna Óvoda udvari kerítése, amelynek téglafala megdőlt.

Simon-Németh Adél

Kendik Ferencné, az Aréna Óvoda vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy városközponti intézményükbe 245 gyermek jár. Az ő biztonságuk érdekében kell az udvar hátsó szegletében lévő falat kicserélni. Jelenleg az óvónők nem engedhetik az ősszel, a rossz idő beköszöntével megdőlt fal közelébe a gyerekeket. Az óvodások figyelmét is folyamatosan felhívják arra, hogy a támfallal megtámasztott kerítést el kell kerülniük. A vezető óvónő tájékoztatott arról is, hogy a fal cseréjére az önkormányzat előteremtette a pénzt. A munkálatokkal a jó idő beköszöntét várták. Így hamarosan megkezdődik a fal cseréje.

Egy ideig még nem mehetnek a kerítés közelébe az udvaron játszó gyerekek az Aréna Óvodában. Fotó: Kiss Teodóra

Lendvai Ferenc, a városfejlesztési,- üzemeltetési és környezetvédelmi bizottság elnöke elmondta, hogy pár héten belül biztosan nekiállnak a munkálatoknak, amellyel tavaszig várniuk kellett. Mint mondta: már hónapokkal korábban bizottsági döntés született arról, hogy anyagi fedezettel támogatják a beruházást. Jelenleg bruttó egymillió forintot tettek félre, de ha a pénz nem lenne elég, akkor a fejlesztési alapból is finanszírozni tudják a munkálatok költségeit. Az egysoros téglafal állapotát szakemberek felmérték, és ennek függvényében találták ki a műszaki megoldást.

Lendvai Ferenc tájékoztatása szerint a munkálatokkal eddig a jó idő beköszöntét várták, a téli, zord időjárásban támfalalakkal erősítették meg a kerítést. Megjegyezte: nagyon fontosnak tartják, hogy az óvodások teljes biztonságban játszhassanak az udvaron.

A bizottsági elnök véleménye szerint április végéig elkészül a biztonságos, új kerítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!