Hírek

2013.04.05. 15:47

Kényszerhelyzetben az MMIK

Szombathely - Ki a gazdája most az MMIK-nak? A benne működő Mesebolt Bábszínház ezen a vasárnapon már saját maga ad portaszolgálatot, hogy előadást tarthasson.

Merklin Tímea

- Ma közölték velünk, hogy találjunk megoldást a hétvégi előadáshoz, mert nem tudnak portaszolgálatot biztosítani. Népművelőik vannak, akiknek ez nem dolga. Hétközben ők ülnek az információs pult mögött, de önkéntesen, hétvégén igazán nem lehet elvárni tőlük. Közmunkások dolgoztak itt, de a szerződésük lejárt. Ezért én személyesen leszek a portás, hogy tudjuk fogadni a vendégeket - tudjuk meg Prikazovics Ferenctől, a bábszínház igazgatóhelyettesétől. 

- Jelenlegi információink szerint március 31-ével az MMIK mint háttérintézmény, mint szerződött, nekünk bérelt helyet adó partnerünk nem működik tovább - mondja Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója. 




Balról Kovács Géza, jobbról Prikazovics Ferenc; a problémáik az MMIK más közösségeit is érintik (Fotó: Szendi Péter)

- Az MMIK-nak a közművelődés ellátása már nem feladata, nem tudni, hogyan üzemelünk tovább. A vezetés lojális és korrekt velünk szemben, épp csak az információnk nincs. A bábszínház működése erősen megkérdőjeleződik. Van egy december 31-ig szóló bérleti szerződésünk az MMIK-val, de április 1-től nincs MMIK. Vagy van? Rendezni kellene ezt a jogviszonyt. A bábszínház fenntartója a város. Körülbelül két héttel ezelőtt levélben fordultam az önkormányzathoz a helyzet feloldására, de választ máig nem kaptam. A városon is pontosan tudták, hogy március 31-étől az MMIK nem megy tovább. Ki fogja fizetni az áramot az MMIK-ban? Ki fedezi az épület ellátását? Nem lepődnék meg, ha valamelyik nap úgy érkeznénk munkába, hogy be van zárva az ajtó.



Megkérdeztük Zotterné Boda Erzsébet megbízott igazgatót, hogy mi lesz az MMIK-val, ki a gazdája, ki fogja fizetni a számlákat. Azt mondta, nem tud felelni, a válaszért a Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézethez kell fordulni, de ott meg nem találtunk nyilatkozót.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!