Hírek

2013.04.23. 12:44

Savariás diákok sikere

Zánka - Savaria Szakképző diákjai eredményesen szerepeltek az országos középiskolai rendészeti csapatversenyen.

Tóth Gábor

A SZMSZIK Savaria Szakképző Iskolája diákjai remekül teljesítettek a zánkai Új Nemzedék Központban az ORFK Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztálya, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság által közösen szervezett 9. országos középiskolai rendészeti csapatversenyen.

A versenyzőknek először az elméleti tudásukról kellett számot adni (idegen nyelv, informatika, közlekedési ismeretek, belügyi rendészeti ismeretek), majd akadálypálya, légpuskás lövészet következett, aztán katasztrófavédelmi ismereteikről kérdezték a diákokat, végül a fizikai felmérés (fekvőtámasz, felülés, hajlított karú függés, helyből távolugrás, 2000 méter síkfutás) következett.

A Savaria csapata: balról Szakály László, Komáromi Petra, Kapui Kornél (felkészítő tanár), Farkas Alexandra és Bozsek Benjámin. Fotó:  Dőry Ádám József

Az iskola csapata (Bozsek Benjámin, Farkas Alexandra, Komáromi Petra, Szakály László) összetettben az élmezőnyben végzett, míg egyéniben Farkas Alexandra országos első, Szakály László országos második helyezést ért el  utóbbi esetében az elsőségről csak a futásidő döntött. A Savaria csapatát Kapui Kornél tanár készítette fel a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!