Hírek

2013.05.31. 16:11

Feljelentést tesznek a kátyúk miatt

Ismeretlen tettes ellen tesz büntetőfeljelentést Torony polgármestere az Aranypatak Lakókert néhány utcájának burkolata miatt tapasztalható áldatlan állapotok okán.

Simon Erzsébet

Mutatós, parkosított udvarú családi és társasházak sorakoznak az Aranypatak Lakókertben. Ám a megközelítésük hagy némi kívánnivalót maga után: az utcákban hatalmas kátyúk, az esős napok után most éppen tele vízzel. Nem látható, nem tudható, mekkora lyukba fut bele az autó, hiszen kikerülni sem tudja mindegyiket, mert tócsa tócsát követ. Börzsönyi Attila az Ibolya utcában lakik, a helyzetet egyszerűen katasztrofálisnak nevezi:    - Három éve költöztünk ide, az autónkban azóta többszázezer forintos kár keletkezett. Most is a szervizből jövök.

A mi házunk árában benne volt az útépítésre mintegy félmillió forint, még sincs rendes utunk. A kivitelezőnél hiába kopogtatunk, az út tulajdonosát meg képtelenség elérni.   Így van ezzel Kovács György, a falu polgármestere is, akit sokan megkerestek a panaszaikkal. Több lakossági fórumot is összehívott már az önkormányzat a járhatatlan, balesetveszélyes lakóparki úthálózat miatt. Pénteken sajtótájékoztatón jelentette be az elöljáró, hogy dr. Szendrő-Németh Tamás ügyvéd segítségével - más lehetőséget nem látva - büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

 


Mintha ralin lennénk: az Aranypatak Lakókert útjainak állapota siralmas, kátyúkkal bőven tarkított (Fotó: Szendi Péter)



- Mintegy ötszáz itt lakó ember használja a csaknem évtizede folyamatosan létrehozott lakókerti utcákat, amelyeknek a  burkolata nem a meghirdetett feltételeknek megfelelően lett kialakítva. Pedig a telkek árában benne foglaltatott ennek a költsége is. Vannak bizonyos út- és járdaszakaszok, amelyek meg sem épültek. Hiába kérik a lakók, hogy az önkormányzat építse meg, ezt nem tehetjük. A hét utca ugyanis nem önkormányzati, hanem az ingatlanokat eladó társaság tulajdonában van.

A közlekedési hatóság elutasította a forgalombahelyezési kérelmüket, az adóhatóság pedig mintegy 70 millió forint jelzáloggal terhelte meg az utakat, s árverésen meg is hirdette. A helyreállításukra is 46 millió forintot  kellene költeni, erre a falunak nincsen pénze. Bár a képviselő-testület kihátrált mögülem,  én kötelességemnek érzem, hogy kiderüljön, hova lett a lakók által útépítésre befizetett pénz.   

- Jelentős értékre elkövetett csalás, sikkasztás és a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen teszünk feljelentést - tette hozzá dr. Szendrő-Németh Tamás, aki kiemelte, hogy ebben az ügyben a lakók maguk sajnálatos módon peres úton nyilvánvalóan nem tudnák érvényesíteni az érdekeiket.

 

 

 


Ad abszurdum, hogy a Viola, Ibolya, Jácint, Tulipán, Hóvirág, Szekfű és Orgona utca lakóinak a NAV árverésén tulajdont szerző vevő javára úgy kellene úthasználati díjat fizetniük, hogy azok kialakításának költségét az ingatlanok vételárával együtt már megfizették - hallottuk dr. Szendrő-Németh Tamástól. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!