Hírek

2013.05.30. 12:10

Kékcsempés épület bontása - Porzik az építkezés

Szombathely - Lassan befejeződik a kórház kékcsempés épületének bontása, a por addig is kevesebb lesz, mint korábban volt. Olvasónk lassan fellélegezhet.

Kupi Györgyi

A vérellátó hátsó udvarán egy sitthalmon markoló áll, és pakolja át a mellette lévő gépbe az építési törmeléket. A praktikus szerkezet az oldalán kiköpi a vasat, majd a maradék anyagot, törmeléket apróra zúzza, és tekintélyes halmokba deponálja. Ez a kép fogad minket a Sugár úti épület mellett, ahová olvasónk panasza nyomán jutottunk el. Kovács Károlyné, környékbeli lakó, folyamatos porszennyezést, és zajt panaszolt nálunk. Attól is tart, hogy a sitt-depók itt fogják csúfítani a környezetet.

 

Képünkön Málnási István a gépnek ''segít ''a  vasat válogatni (Fotó: Kiss Teodóra)

 

- Port alig látunk - éppen esik az eső - a zaj viszont elég nagy, igaz, ezt a helyszíntől ötven méterre már igen elnyomja az gépkocsik hangja. Olvasónk kérdésére dr. Káldy Zoltán, a Markusovszky kórház stratégiai igazgatója válaszolt. A régi belgyógyászati tömb bontásának látványos részén már túl vannak, három hét múlva a végérére érnek ennek a munkaszakasznak, addig is kevesebb lesz a por, mint amikor az épületet bontásakor volt. A vérellátó udvarán az építési törmeléket dolgozzák fel újrahasznosításra, amint az a szerződésükben szerepel. A feldolgozott törmeléket az új épület alapozásához használják fel. Mindez a közbeszerzési eljárás során lefektetett paraméterek szerint, és engedéllyel történik - tudtuk meg. A bontás után megkezdődik az új belgyógyászati tömb építése, amely a kórház közel öt és fél milliárd forintos fejlesztésének legjelentősebb része. A stratégiai igazgató a lakók megértését kérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!