Hírek

2013.06.06. 12:54

Vasiak a gátak mentén

Számos vasi szervezet, hivatal, csapat tagjai segítik a védekezést az árvíz sújtotta területeken. Lapátot ragadtak, homokzsákot töltenek, s a kitelepítésben is részt vesznek.

Németh Adél

Krizmanics Ferenc megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes elmondta, hogy az útjára indult 67 tűzoltó mindenben segíti a rekordárvíz visszaszorítását. Kiemelte, hogy szerdán az Őrségi Mentőcsoport önkéntesei kezdték meg a munkát. Emellett dr. Takács Árpád tűzoltó ezredes, megyei igazgató és Poór Balázs tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő a fővárosban, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Operatív Törzsében koordinálja a munkálatokat.

Két tisztjük Győrben vesz részt a kitelepítésekben.  Csütörtöktől a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon megkezdte működését a veszélyhelyzeti központ, ahol koordinálják az önkéntes segítők jelentkezését, a felajánlásokat, s a feladatokhoz szervezik az embereket.

Pálmay Tamás, a Haladás VSH futsal szakosztályának utánpótlás vezetője elmondta: tegnap egy kisbusszal indultak el Győr-Moson-Sopron megyébe, ahol megdöbbenve tapasztalták, hogy a Duna már a házak környékét is elérte. Mint mondta, kilencen utaztak, velük tartott Pintér Zoltán, a Haladás elnökségi tagja is.

Pálmay Tamás kiemelte, hogy számos vasi szervezet, hivatal tagjai is lapátolják a homokzsákokat. Mint azt megírtuk, szerdán ment el Szombathely város különítménye. Az önkéntesek: a polgármesteri hivatal, a Szova Zrt., a Vasivíz Zrt., a közterület-felügyelet munkatársai három autóbusszal, több, mint 120-an indultak el Győrbe. Velük tartottak az Illés Akadémia vezetői, tanulói, a Hermann Ottó iskola diákjai, tanárai is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!