Hírek

2013.06.20. 17:06

A számok mögött sorsok vannak

Szombathely - A Magyarország jobban teljesít elnevezésű rendezvénysorozat érkezett csütörtökön Szombathelyre. "Nem hagyunk senkit az út szélén!" - ez volt a téma.

Bajdó Bettina

Szombathelyre érkezett a Fidesz Magyarország jobban teljesít című rendezvénysorozatának aktuális eseménye: "Nem hagyunk senkit az út szélén!" szlogennel.

Köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar polgármester, hangsúlyozva azt, hogy mekkora szükség van az összefogásra. Hozzátette, hogy az elmúlt három évben a kormány sokat tett az országért, több olyan program is indult, mely az emberek boldogulását segíti.

A polgármestert követően Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere tartott előadást. Dicsérendőnek nevezte az újraélesztési programot, mely Szombathelyről indult, s országossá vált. Kiemelte, azon dolgoznak, hogy Magyarország olyan hely legyen, ahol a polgárok érzik, hogy otthon vannak, s szükség van rájuk. Hangsúlyozta, a közösségi és az egyéni érdekek érvényesülésének újra össze kell kapcsolódniuk. A hozzáálláson és a szemléletmódon való változtatás azonban az egyik legnehezebb dolog.

Balog Zoltán elmondta még, senkit sem hagynak az út szélén, úgy tekintenek minden emberre, mint aki képes hozzátenni a közösségi érdekhez, csak ebben segíteni kell neki. A miniszter elsorolta azokat a programokat, melyeket az elmúlt években vezetett be a kormány. Kitért a közfoglalkoztatási programra, az ösztöndíjrendszerre, az önkéntes munka fontosságára,  valamint a devizahiteleseket támogató intézkedésekre. Külön említette a rezsicsökkentést, s azt, hogy erről az útról már nem térnek le.

Beszéde végén azt taglalta, hogy a számok mögött emberek, sorsok vannak. Magyarország ásványi kincsekben szegény, legfontosabb kincsünk az emberi erőforrás. Ha az ember teste és lelke jobb állapotban van, akkor jobban  tud teljesíteni.

A miniszter után Horváth József atya beszélt, majd Hamza István, a Szombathely Város Jóléti Alapítvány kuratóriumi elnöke tartott előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!