Hírek

2013.06.05. 17:56

Bejártuk a Óperint utcai tömbházat

Az LMP bejárást szervezett az Óperint utcai házba, melyet korábban „lecsikágózott” a jobbikos szombathelyi képviselő.

Kupi Györgyi

Balassa Péter városi képviselő közleményben tiltakozott az Óperint utcai tömbház felújítása ellen arra hivatkozva, hogy az itt élők tönkretették a lakásokat. Minden párt visszautasította Balassa kijelentéseit, az LMP-s Horváth Zoltán pedig szerdára bejárást szervezett a házba.



A képviselők közül Czeglédy Csaba vett ezen részt (Marton Zsolt alpolgármester kimentette magát.) A házat Sárközi Zoltán, az egyik lakó mutatta meg. Ennek során megbizonyosodhattak a jelenlévők arról, hogy a felújítás igencsak indokolt: mállik a gangok födéme, kilátszik a rozsdás betonvas, a nyílászárók elavultak, a lakások huzatosak, az alapterülethez képest nagy a rezsi.

Lakásokba is bemehettünk, azok állapotán semmi rendkívülit nem észleltünk a penészfoltokat leszámítva, de azt nehéz lenne az itt élők nyakába varrni. Harminckét család él a házban, két lakás vizesedés miatt lakhatatlan, tizennyolc lakásnak jelenleg nincs bérlője. Ezek között van olyan hajlék, amelyik valóban leromlott állapotú, de nem mindegyikben lakott roma.

 



Visszautasítják azt a vádaskodást is, hogy folyamatos balhék lennének, két-három problémás család él itt, viszont bejárnak a környékbeli szórakozóhelyről a részegek az udvarra – mondták. Horváth Zoltán azt emelte ki, hogy a pályázat, amire a város a pénzt nyerte, épp a hátrányos helyzetű emberek szociális integrációját szolgálja, nem pusztán egy épület felújításról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!