Hírek

2013.06.05. 13:53

Elindult az Őrség Mentőcsoport

Június 4-étől az összefogás és segítségnyújtás jegyében a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság négy hivatásos tisztje teljesít szolgálatot az árvíz által veszélyeztetett megyékben - tájékoztatott Balogh Nikoletta, a Vas Megyei Katasztrófavédelem szóvivője.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Dr. Takács Árpád tűzoltó ezredes, megyei igazgató és Poór Balázs tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő a fővárosban, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Operatív Törzsében vesz részt a védekezési és felkészülési munkálatokat koordinálásában, további két katasztrófavédelmi tiszt pedig Győrben végzi a beavatkozások szervezését és irányítását. 

Június 4-én este mozgósítva lett az Őrség Mentőcsoport, és a mai napon rendőri felvezetéssel, 30 fővel, felszerelésekkel indult Győr-Moson-Sopron megyébe, hogy részt vegyen az árvízi védekezési munkálatokban. A mentőcsoport feladata homokzsákok megtöltése, védtöltések megerősítése, magasítása, szükség esetén kitelepítésben való részvétel lesz.

 



Szombathely városa is összefogott a jó ügy érdekében. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és Szombathely önkormányzata szervezésében, az összefogás eredményeként ma délután három busszal közül 140 önkéntes indul segítséget nyújtani a szomszédos megyének.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kéri a lakosságot, hogy az árvízzel veszélyeztetett területekre ne induljanak útnak! 
Balogh Nikoletta  tűzoltó zászlós megyei katasztrófavédelmi szóvivő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!