Hírek

2013.06.27. 10:53

Európai Energiaváros Szentgotthárd, átadták a diplomát

Luzern - Az országban elsőként az illetékes nemzetközi szervezettől Szentgotthárd nyerte el az Európai Energiaváros címet. A diploma átadására Luzernben került sor.

Kiss Tamás

A Svájci-Magyar Együttműködési Program által társfinanszírozott testvértelepülés és partnerségi alap segítségével 18 millió forintos támogatást nyert Szentgotthárd, amelyhez kétmillió forintos önrészt biztosított a város. A projekt keretében svájci partneréhez, Luzernhez hasonlóan Szentgotthárd is megszerezte (a magyar települések közül elsőként) az Európai Energiaváros címet.

Ursula Stammer és Huszár Gábor a dipolmaátadási ünnepségen. Fotó: Tieger Gábor

Az erről szóló diplomát június 13-án, a Szentgotthárd-Luzern Energiaváros projekt zárókonferenciáján Ursula Stammer városi tanácsostól vette át Huszár Gábor polgármester, aki azt hangsúlyozta, hogy a jövőben Szentgotthárd lesz az a mintapélda, amelyet az energiavárosok sorába belépni kívánó magyarországi települések követhetnek és követni is fognak.

A város előtt állnak még feladatok, hiszen nem elég elnyerni az energiaváros címet, hanem ennek szellemében kell működni, és tenni azért, hogy Szentgotthárd a jövőben is méltó legyen erre a nemzetközileg kiemelkedő elismerésre, fűzte hozzá Huszár Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!