Hírek

2013.07.02. 13:42

Egymillió forint a bizonyítékokért

Szombathely - Dr. Czeglédy Csaba szerint van bizonyítékuk a helyi trafikmutyira, de ezt csak ősszel hozzák nyilvánosságra.

Simon Erzsébet

A Bolyai iskolától nyolcvan lépésnyire nyílt Nemzeti Dohánybolt előtt tartott sajtótájékoztatót kedden dr. Czeglédy Csaba, a városi közgyűlés MSZP-SZTK frakciójának vezetője, a Derkovits városrész képviselője a trafikmutyi kapcsán. Emlékeztetett rá, hogy a törvény szerint alkoholt oktatási intézmény kétszáz méteres körzetében nem lehet árulni, a jelek szerint dohányt viszont igen: a jogalkotó ugyanis a szabályzatban erről nem rendelkezett.







Frakciója a legutóbbi városi közgyűlésen javaslatot tett eme visszásság orvoslására, amit a grémium el is fogadott, ám csak ősszel határoz róla. Kijelentette: már vannak egyértelmű bizonyítékaik - egy hangfelvételt említett - arra vonatkozóan, hogy Szombathelyen is „sáros” a városvezetés a koncessziók kiosztásában, de ezt is csak ősszel tárják a nyilvánosság elé. Frakciója egymillió forint sikerdíjat ajánlott mindazoknak, akik további releváns bizonyítékokat szolgáltatnak nekik.





Fotó: Benkő Sándor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!