Hírek

2013.07.06. 13:53

Főzőversennyel indították a napot, majd kulturális műsorral zárták Csörötneken

Csörötnek - Kistérségi halászléfőző versennyel egybekötött nyárköszöntő fesztivált tartottak szombaton a településen. A kempingben több mint húsz csapat sorakozott fel a kondérok mögött, s mérte össze a tudását.

Bajdó Bettina

Kocsis Zsolt polgármester elmondta, hogy régi hagyományai vannak a településen a közös főzőprogramoknak és kulturális kavalkádnak, az első ilyet 2006-ban rendezték meg. Akkor avatták fel ugyanis az új kempinget, s szerettek volna minél több szórakoztató programot szervezni a területre. Éppen az avatóünnepség napján indult útjára a rendezvény, mely mára nemcsak a helyieket vonzza, hanem a messzebbről érkezőket is. Még szombat reggel is jelentkezett két olyan csapat, akik előzőleg nem regisztráltak, természetesen őket sem küldték el, örültek minden dolgos kéznek. Volt olyan év, amikor Budapestről, Szlovéniából is érkeztek amatőr szakácsok, idén a helyiek és környékbeliek mellett egy zalaegerszegi csapat is erősítette a mezőnyt. A 21 csapat versenyzői fél tízkor foglalták el főzőhelyeiket, s neki is láttak a halászlé elkészítéséhez. Mindenki próbált valami különlegességet belecsempészni az ízekbe, hogy a bírák végül mellettük tegyék le voksukat. Szíjártó Balázs, egy füredi, négycsillagos hotel főszakácsa vezetésével kóstolták végig az ítészek az elkészült műveket, a legjobbnak a Tintahalak csapatát találták, második a Buki Apu, harmadik az Orv-Hal-Ászok lett. Két különdíjas is lett, a legötletesebb tálalás címet a Peches Ponytok, a legszebb beltartalmat a Csörötneki Rába-völgye Vadásztársaság nyert el.

A rendezvényen délután már a szórakozásé volt a főszerep, fellépett a Rába-völgyi Tánccsoport, Magyarics Bettina, az Enjoy TSE, Kiss Árpád és a Sipőcz Band.

A program idén is annyira jól sikerült, hogy már gondolkodnak a folytatáson, s a megújuláson is, jövőre a tervek szerint új programokkal is kedveskednek az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!