Hírek

2013.08.26. 11:40

Jó pálinka kerestetik

Őrség-Göcsej elnevezéssel hirdet regionális nyílt pálinkaversenyt a Hegyháthodászi Falusi Vendégfogadók Egyesülete. A Champion-díjas pálinka egy vasi és egy zalai étterem itallapjára is felkerül.

Nagy Ildikó

Először hirdet pálinkaversenyt a Hegyháthodászi Falusi Vendégfogadók Egyesülete. Mivel a településen működő pálinkafőzde megrendelőinek többsége vasi, illetve zalai, úgy gondolták, hogy a versenyre is e területekről várják a nevezéseket.

A megmérettetésre több kategóriában (ágyas, alma termésű, bogyós gyümölcs termésű, csonthéjas magvú gyümölcs, szőlő, törköly, vegyes gyümölcs, likőrök, egyéb pálinkák) lehet nevezni. Az indulóknak a nevezési lapon fel kell tüntetniük a pálinkákból rendelkezésre álló mennyiséget, a pálinkák, gyümölcspárlatok eredetét pedig törvényesen igazolni kell. Egy versenyző tetszőleges számú tétellel indulhat, de fajtánként - két palackban - egy liter versenymintát kell eljuttatniuk szeptember 5-éig az egyesület címére (Hegyháthodász, Kossuth L. u. 36.)

A hegyháthodászi főzde egyik tulajdonosa, Horváth Tamás. Vállalják a legjobb pálinka palackozását (Fotó: Kiss Teodóra)

A zsűrizés szeptember 6-án lesz, az eredményeket szeptember 14-én, a Hodászi Mustrán hirdetik ki. Horváth Tamás szervező hangsúlyozta: a minősítések mellett más tétje is van a versenynek, a Champion-díjas pálinka palackozását ugyanis a Hodászi Pálinkafőzde, a forgalmazását pedig egy vasi és egy zalai étterem vállalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!