Hírek

2013.08.05. 22:00

Stand up a strandon

Nincs is annál jobb, mint amikor a medencében átölel a lágy víz, és egy komplett humor-brigád szórakoztatja a fürdőzőket. Szép Bence és társai erre vállalkoztak.

Merklin Tímea

A Stand Up Brigád Vas megyei turnéjának egyik megállója volt a vasvári fürdő, ahol néhány órát a stand up comedy poén-viharában tölthettek a pihenni, kikapcsolódni vágyók. Ritka pillanat volt a fürdőhely életében, hogy ilyen könnyű nyáresti szórakozást kínálhatott. Erdei Sándor alias Rokker Zsoltti rádiós műsorok humoristája – akit láthattunk dumaszínházi tv-produkcióban is – felkérte a medencében elhelyezkedő közönséget, hogy tolják előre a kisgyerekeket, hogy ők is jól halljanak mindent, majd elindította humorfolyamát. Helyhez illő, „nedves” történeteket is mesélt, köztük azét a törött lábúét, aki nejlonszatyorba csomagolta gipszes lábát (térd alatt madzaggal rögzítve), úgy ment be a vízbe, a táskán ez volt a felirat: „Mert hülye azért nem vagyok.”

Bugyborékoló kacagással fogadta a vízben ülő hallgatóság a meghatározásait, például: „Akkora paraszt, hogy már az óvodában felkapálta a homokozót, hogy a traktorjában kolbász az illatosító és EKE a rendszáma.” A hazai pályán fellépő (vasvári) Szép Bence elmesélte, hogy Ürmös Zsolt, a Humorfesztivál-díjas író-előadó találta meg őt a stand up számára. Csak azt tudta róla, hogy a Humor Brigáddal követ el cselekményeket, erre föl bátorkodott tőle egy stand up-ot kérni. Bence a szülei negyvenedik házassági évfordulóját dobta ki a poén-placcra, igazán nagy derültséget okozva.

Balról: Merklin Ferenc, Ürmös Zsolt, Kántor Vera, Erdei Sándor és Szép Bence a fellépés előtt (Fotó: Kiss Teodóra)



Az édesanyja is jelen volt, bírta a gyűrődést, valószínűleg hozzászokott már a humor-szurkákhoz az elmúlt évtizedek során. A színpadi show története szerint a testvérek 37 éves kölcsönt vettek fel, hogy a szülőket megajándékozzák egy római utazással. Repülővel mentek, az apuka azt kérte az anyukától, a fogsorát ne vegye ki, mert úgy könnyebb lesz majd azonosítani őket... A családi autót egyébként személyi harci járműnek hívják, és az anyuka benne a bio GPS...

Ürmös Zsolt nem csak felfedezte Bencét, hanem maga is jelen volt a vasvári fürdő rendezvényén, ahol azt a fontos kérdést vetette fel: mi lenne, ha celebek lennének a miniszterelnök jelöltek a következő választáson. Vujity Tvrtko, Fekete Pákó és Uri Geller jöttek szóba, utóbbi zseniális instrukcióján különösen derült a nép: „Came on everybody – mukodj, magyar gazdaság, mukodj!” A humoristák nagyon nagy tapsot kaptak.

 

A PaThalia is jelen volt

A humoristák produkcióit Vasváron a Pa-Thalia Társulat Kabaré Kommandója, Vargyainé Kántor Vera és Merklin Ferenc is színesítette kabaréjelenetekkel, amelyeket Ürmös Zsolt és Szép Bence írt. A humoristák fellépésének támogatója Vasvár polgármesteri hivatala volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!