Hírek

2013.09.29. 13:40

Bor, tánc, tűz - Magyarország, szeretlek! hétvége volt

Vas megye - 42 Vas megyei település csatlakozott a Magyar Televízió Szent Mihály-napi programfolyamához.

Némethy Mária

A Magyar Televízió Zrt., kormányzati támogatással nagyszabású programsorozatot hívott életre Szent Mihály napjára. Szeptember utolsó hétvégéjén három napon át országszerte közel 1300 település kínált különleges programokat. A kormányzat összesen 992,3 millió forintos keretösszeggel támogatta a kezdeményezést.

Vas megye települései is számos helyi különlegességgel várták az érdeklődőket. Összesen 42 vasi településen gyújtották meg este fél 10-kor a Szent Mihály napi tüzeket.

Vassurányban szombaton Masszi Ferenc kiállítása nyílt meg, vasárnap utat avattak, délután műsor volt, este a kastélyparkban gyújtották meg az együvé tartozás tüzét.

Rumban szombaton délelőtt vetélkedőt rendeztek a gyerekeknek s község és az ország történelmének ismeretéből. délután a megszokottnál nagyobb szüreti felvonulásuk volt, este szüreti bál. Vasárnap este az Indóháznál gyűltek össze a rumiak.

Náraiban szombaton szüreti bál volt, amelyen több mint 100 jelmezes vonult fel, amit bohém szüreti műsor és slágershow követett. Vasárnap 17 órától össznépi erőpróbára várták a falu apraját, nagyját a szintén pályázati pénzből létrehozott professzionális edző- és kondigépekkel felszerelt fitneszcenterbe, majd az eseménysorozat zárásaként itt is fellobbant a Szent Mihály-napi őrtűz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!