Hírek

2013.09.25. 11:41

Skrapits Eriknek nemrég jelent meg új kislemeze, videoklipje

Skrapits Erik neve nem ismeretlen az olvasók előtt. A szentpéterfai fiatalember a No Thanx együttes énekeseként tűnt fel, majd szólókarrierbe kezdett. Új dalát, mely a Hé Nadja! címet kapta, egyre többet játsszák a rádiók.

Bajdó Bettina

Skrapits Erik zenei karrierje 2006-ban kezdődött, akkor került be a No Thanx nevű zenekarba, a formáció énekeseként ismerhette meg a közönség. Akkoriban bombaként robbantak be a köztudatba, gyorsan a tinik kedvenc zenekarává váltak. 2006-ban megjelent Egy másik nemzedék című albumuk aranylemez lett. Három videoklip jelent meg az albumról. 2008-ban jött ki második lemezük Gépregény címmel. Az együttest Erikkel két VIVA Comet díjra jelölték, dalaikkal többször vezették a slágerlistát. 2009-ben Erik kivált a zenekarból, s szólókarrierbe kezdett. Azóta – a rajongók nagy örömére – egy nagylemeze, három kislemeze jelent meg, s több videoklipet is forgatott.

– Szombathelyen születtem, s a horvát nemzetiségű faluban, Szentpéterfán nőttem fel – mondja Erik. – Szombathelyen jártam iskolába, nemrég diplomáztam a Nyugat-magyarországi Egyetemen rekreációszervezés mesterszakán. Bár most Budapesten élek, de a mai napig szentpéterfainak tartom magam, s mindig is az lesz az otthonom. Kénytelen voltam a fővárosba költözni, mivel itt tudom építeni a zenei karrierem, de sokszor látogatok haza. Az már gyerekkoromban kiderült, hogy van bennem muzikalitás. Ez főként annak köszönhető, hogy a szüleim is rajongtak a zenéért. Édesapám a Pinka Band nevű együttes tagja, édesanyám pedig egy énekegyüttes szólistája volt. Emlékszem, hogy gyerekként folyamatosan kísértük aput a fellépésekre. Emellett jártam tehetségkutató versenyekre is, de beneveztem szavalóversenyekre is. Nagyon szeretem a verseket, így mindig nagy öröm volt, hogy az összes szavalóversenyen, amin elindultam, bekerültem az első három közé.

A szentpéterfai Skrapits Erik nemrég forgatta le új videoklipjét a Hé Nadja! című számhoz (Fotó: Skrapits Erik)

Eriknek az ismertséget mégsem a versek, hanem a zene hozta meg. 2006-ban Horvátzsidányban megrendezett Glas Gradisce – Gradistye hangja tehetségkutató versenyen fedezték fel.

– Akkor kerültem be a No Thanx zenekarba is, de sosem dőltem hátra – folytatja Erik. – Folyamatosan képzem magam. Imádom ezt csinálni, s sosem szeretnék lemondani erről. Hihetetlen élmény több ezer fős fesztiválokon, vagy éppen kis klubokban fellépni, a közönség szeretete a legjobb motiváló erő. A zene kitölti a mindennapjaimat, nemrég készült el a Hé Nadja! című kislemezem, s videoklipet is forgattam hozzá. Nagyon sok munkát fektettünk bele, hiszen a dal- és szövegírás, a hangszerelés, a klip kitalálása, leforgatása nem egy hét alatt történt. Több hónapnyi munka áll mögöttem, de nagyon büszke vagyok az új dalra. Úgy érzem, hogy eddigi pályafutásom során ez a kislemez sikerült a legjobban. Arra törekedtem, hogy fülbemászó legyen a dal, s ez sikerült is. A kislemezt egyébként egy szombathelyi stúdióban vettem fel, korábbi No Thanx-es menedzseremmel, a klipet pedig Szentendrén egy olyan stábbal forgattam, melyben szombathelyiek dolgoztak. A szám zenéjét egy szombathelyi énekesnő, Varga Erika írta, a szöveget pedig én.

Az új dalban és videoklipben helyet kap a szexualitás, a reménykedés, s pofonok is elcsattannak – persze mindez vicces formába bújtatva.

– A dal egy gyönyörű lánnyal kialakuló románcról szól – teszi hozz Erik. – Teperek egy nőre, aki nem kíváncsi rám, a pasija is megver, majd egy molett szépségkirálynő ápolja a sebeimet. Vele is szeretnék összejönni, de a végén ő sem kér belőlem. Aki akar mosolyogni, az mindenképpen nézze meg, a legnagyobb videomegosztó portálon már látható. Mostanában sem unatkozom, hiszen járok rádiókba népszerűsíteni az új dalt, természetesen a fellépések mellett. Főként Budapestre, valamint az ország keleti és déli régióiba járok fellépni, valahogy Vas megyébe ritkán hívnak koncertezni. Ez kicsit a szívfájdalmam is. Azt mondják, hogy saját hazájában senki sem lehet próféta, ezt vallom én is.

Erik a távlati terveiről is beszélt, s elmondta, nem titok, hogy az új dalt szeretné benevezni az Euróvíziós Dalfesztiválra. Hozzáfűzte, reméli, hogy sokáig kíváncsiak lesznek rá a rajongók, s öregkorában is leugorhat majd a közönség közé a színpadról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!