Hírek

2013.10.20. 17:45

Az erőszak ellenszere

Néhány éve szülők, gyerekek közt az a szóbeszéd járta, hogy az egyik szombathelyi általános iskolában egy tanuló folytonos rettegésben tartja a társait.

Simon Erzsébet

Most azt olvasom, hogy kampány indult az iskolai zaklatás ellen, mert kevesen ismerik fel a jelenség súlyát. A téma kutatói szerint az erőszak legjobb ellenszere az egészséges, jól működő közösség, amely kiáll a tagjai mellett. Ellenkező esetben az áldozatszerep akár generációkon keresztül is átöröklődhet. Minden bizonnyal bárki elő tudna kotorni az emlékei közül iskolai afférokat. A diákkori bántások ugyanis mélyen beleivódnak a tudatunkba. Gúnyolnak valakit, mert kövér, mert szeplős, mert nem tud focizni, vagy éppen meg is verik, mert nem vagánykodik. Nem szabad elbagatellizálni a helyzetet. Ezért is indított kampányt az UNICEF, arra biztatva a gyerekeket, hogy ne habozzanak olyan felnőttet keresni, aki komolyan veszi a panaszaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!