Hírek

2013.10.26. 16:02

Faluegyesítő ünnepet tartottak

Táplánszentkereszt - 2009 óta hagyomány, hogy október végén megünneplik Gyöngyösszentkereszt és Táplánfa 1939-es egyesítését. A faluegyesítési ünnepséget szombaton tartották.

Farkas Eszter

Az ünnepség 15 órakor kezdődött Árpád fejedelem szobrának felavatásával, amelyet  Sulyok Tamás fafaragó készített. Ezt követően a résztvevők Németh Tamás tárogató muzsikájára vonultak át a Széchenyi - parkba, ahol megkoszorúzták a Faluegyesítés Emlékművét, közben pedig a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar játszott. Az emlékműnél Ifj. Perl János polgármester idézte fel az 1939-es egyesítést.

 


Az ünnepségen a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar játszott (Fotó: Ohr Tibor)

 

A program a Jókai Mór Művelődési Házban folytatódott. Fellépett a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes, majd átadták a Táplánszentkereszt Községért Díjakat. Az idei évben Horváth Árpádnak  és Imre Jánosnak ítélték a díjakat. Horvát Árpád főleg a sport és a futball területén tett sokat a településért. Imre János 2010-ig két cikluson át volt a falu képviselője. Mind ketten az idei évben haltak meg.  A program a Weöres Sándor Színház bemutatójával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!