Hírek

2013.10.31. 12:18

Letették a Markusovszky kórház belgyógyászati tömbjének alapkövét

Szombathely - Csütörtökön délelőtt letették a Markusovszky kórház új belgyógyászati tömbjének az alapkövét.

Bajdó Bettina

Bár már javában zajlik az új tömb építése, mégis csütörtökön került sor az alapkőletételre. Az ünnepség elején Szabó Tibor színművész Váci Mihály „Még nem elég" című versét szavalta el, majd prof. dr. Nagy Lajos vezérigazgató beszélt, saját élményeit elevenítette fel a régi, kékcsempés épületről. A vezető fordulópontnak nevezte az új tömb építését, ennek köszönhetően modern, 21. századi hotelellátás valósulhat meg. Hangsúlyozta, az egészségügy átalakul, változik, ezért öröm, hogy olyan épületet emelnek, mely képes ezekhez a változásokhoz alkalmazkodni.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő az egészség megőrzésének fontosságát emelte ki, valamint kitért a megvalósult, illetve a megvalósuló fejlesztésekre a megyében. Elmondta még, a szerdai kormányülésen az eladósodott kórházak konszolidációjára szánt 30 milliárd forint elosztásáról tárgyaltak, s kiderült: a Markusovszky a sor legvégén van a pénzosztásnál, mivel jól gazdálkodtak. Hende Csaba tiltakozott, ezért újragondolják az összeg elosztását.

Dr. Puskás Tivadar polgármester szintén az emlékeit osztotta meg a jelenlévőkkel a régi épületről, s kiemelte a folyamatos fejlesztéseket, az itt dolgozók elhivatottságát.

Dr. Imre László, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet főigazgató-helyettese is a fejlesztéspolitikáról beszélt, a térségi elv megvalósításáról, melybe nagyon jól illeszkedik a mostani, 6,5 milliárdos beruházás.

A beszédeket követően letették az alapkövet, majd folytatódott tovább az építkezés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!