Hírek

2013.10.18. 17:40

Natúr és finom

Ha az Írottkő Natúrpark kerül szóba, általában inkább ízekre, illatokra, a csodás tájra gondolok.

Farkas Eszter

Örömteli egy olyan megállapodás, mit amelyet pénteken írtak alá Kőszegen. Így talán még nagyobb figyelmet kapnak majd azok a rendezvények, amelyek a natúrparkhoz köthetőek.

Éppen aktuális is, hiszen e hétvégén rendezik az Orsolya-napi vásárt. Ki ne szeretné a helyi termésekből készült szörpöket, lekvárokat vagy a lélekmelegítő mézeskalácsot? Egy jó kis bor a zsibongó forgatagban... Máris összefut a nyál a számban. Gyertyákat, fazekas termékeket vásárolni, miközben a mutatványosok teremtenek jó hangulatot műsorukkal a Jurisics-vár belső udvarán. Mintha csak egy héttel ezelőtt lennénk a gesztenyeünnepen.

Bár egyesek erről másként vélekednek. Nemrég mondta egy ismerősöm, hogy míg régebben minden évben eljártak a családdal a velemi ünnepre, mostanság már az Orsolya-napi vásárt választják. Nem kell belépőt és parkolójegyet fizetni, s ráadásul ezt a pénzt a vásárban tudják elkölteni. Ők kivárnak. Egyesek meg nem, mert annyira imádják az őszi vásári forgatagot, hogy minden jeles ünnepségen ott vannak.

Mert ilyen az ősz. Élvezzük még a jó időt, kihasználjuk, hogy megünnepelhetjük az évszak összes gyümölcsét és zöldségét, a töktől a gesztenyéig. Télen pedig a vásárokon oly gondosággal összegyűjtött gyertyák és kézműves portékák nézegetésével, a finom méz kóstolgatása közben arra gondolunk: milyen jó volt akkor, ott. És akkor már teljesen mindegy, hogy hol is történt, Velemben vagy Kőszegen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!