Hírek

2013.10.20. 09:20

Öreg autók próbája Bükfürdőn

Bükfürdő - Oldtimer autók látványos seregszemléjének adott otthont az elmúlt hét végén a fürdő környéke.

Varga Krisztina

Ebben az évben Sopronból Bükfürdőre költözött a Mister Classic veteránautó verseny, amely az Oldtimer Szuperkupa negyedik, záró fordulója. A régi autók versenyére 1980 előtt gyártott, ám érvényes forgalmival, műszaki vizsgával rendelkező eredeti gépkocsikkal lehetett nevezni. A lehetőséggel 58 csapat élt, köztük hazai, osztrák és cseh versenyzők. A helyi közönség a bükfürdői gyakorláson vehette szemügyre az autó-csodákat, melyek között még 1942-es gyártmányú is akadt. Majd a matuzsálemek a fürdő bejáratától két napos útjukra, amely a legszebb vasi és burgenlandi tájakon vezetett keresztül. A verseny közúton zajlott, ezért a versenyző csapatoknak a KRESZ szabályainak betartásával kellett teljesíteniük a távot, előre meghatározott idő alatt. Kizárólag speciális jeleket tartalmazó útvonal térképet és stoppert használhattak, GPS-t nem.

Sokan megcsodálták a régi, ám kitűnően karban tartott járműveket – a képen Földi Attila autója. Fotó: Mister Classic

A verseny végeredménye a speciális szakaszokon dőlt el, ahol a résztvevőknek egy pályarajz alapján századmásodpercre pontosan kellett áthaladni a célvonalon. Ezeket a szakaszokat nagyon lassan, de megállás nélkül kellett végrehajtani. A győztes a legkevesebb büntetőpontot összegyűjtő versenyzők közül került ki.

A szebbnél szebb autócsodák nagy népszerűségnek örvendtek a versenyszakaszokon és a Bükfürdőn pihenő vendégek körében egyaránt. A helyi TDM szervezet egy játékot is hirdetett az egyik közösségi portálon, melynek nyertese beülhetett egy gyönyörű Ferrari 458 Italia-ba. Az erőpróbát lezáró ceremónián több kategóriában vehettek át díjakat az öreg autók szerelmesei.

Németh Sándor polgármester hosszú távú támogatásáról biztosította a szervezőket, amennyiben a versenyt a következőkben is az Alpokalja Fürdő- és Sportvárosában kívánják megrendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!