Hírek

2013.10.13. 12:05

Véradókat ünnepeltek Vámoscsaládon

Vámoscsalád - Több tucatnyi aktív véradója - köztük fiatalok is - van Vámoscsaládnak. Szombaton őket is megünnepelték.

Simon Erzsébet

A Vöröskereszt helyi szervezetének áldozatos munkája révén évről évre – tavasszal és ősszel – szerveznek véradást a településen. Vámoscsalád lakosságának jelentős része gondolja úgy, hogy az önzetlen segítség életeket menthet, így több tucatnyi a véradók száma minden alkalommal. Az önzetlen segítség elismerésére ötévente véradó ünnepséget is rendeznek. Így történt ez szombaton is.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével a megyei Vöröskereszt igazgatója, a területi szervezet titkára és elnöke is. Az utóbbi, dr. Wachter Valter a község korábbi háziorvosa volt.

Biczó Antal, a település korábbi polgármestere ezúttal is donor. Fotó: Németh Imre

Az ünnepségen felszólalók mindegyike a méltatások között az önzetlenséget, a segítés szándékát, illetve az ebben rejlő összefogás jelentőségét emelte ki. Örömre ad okot, hogy valamennyi véradás alkalmával fiatalok is nyújtják a karjukat.

Az ünnepségen elismerő okleveleket is átadott a megyei szervezet képviselője a 10, 20, 30, 40, 50, 55-szeres donoroknak.

A véradónapot vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!