Hírek

2013.11.29. 19:25

A gyertyaöntő ecsetet fogott

Szombathely - Ávár Tibor közismert gyertyaöntő festményeiből nyílt kiállítás a Herman Galérián.

Simon Erzsébet

Új oldaláról ismerhette meg a Herman Galéria közönsége Ávár Tibort. A gyertyakészítő mester ezúttal a festményeit tárta a publikum elé. A Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban csütörtökön nyílt kiállítására tíz képet hozott.

A velemi születésű Ávár Tibor 1984 óta foglalkozik gyertyakészítéssel a családi vállalkozásában. Saját maga által megálmodott és kifejlesztett új formavilágú termékeket gyárt. 2006 őszén négy óriási méretű gyertyát készített. A szombathelyi Fő téren évek óta az ő gyertyái világítanak az adventi koszorún. Ávár Tibor gyerekkora óta szeret festeni. A most ötvenöt esztendős férfi a negyvenedik születésnapjára egy festőállványt kapott, s azóta több mint száz képet vitt vászonra. Volt már kiállítása a Zarkaházy kastélyban, az Art Caféban, karácsonyi tárlaton szerepelt a sportházban. A Herman Galériára leginkább tájképeket, csendéleteket hozott. A horvát Adria városait sokak ismerhetik. A festő azt vallja, boldogsággal tölti el, ha csak egy embernek is örömet okoznak a képei.

Botos Andrea szakoktató a Herman Galérián Ávár Tibor képei előtt  Fotó: Makrai Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!