Hírek

2013.11.28. 15:30

A hónap tanára: Szinetárné Márkus Teréz

Szombathely - Lezárult az október hónap tanára szavazás a Vas Népe online-on. A megtisztelő címet ezúttal Szinetárné Márkus Teréz a Nagy Lajos Gimnázium tanára nyerte el.

Szinetárné Márkus Terézt, a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium tanárát választották olvasóink 2013 október hónap tanárának. A pedagógus a szavazatok 13,24 százalékát tudhatta magáénak. Teréz a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban tanít biológia és kémia tantárgyakat.

-Természetes volt, hogy ezt a pályát választom, hiszen a szüleim is pedagógusok voltak. 1984-ben szereztem diplomát az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, és 1985-től már óraadóként tanítottam a Nagy Lajos Gimnáziumban - emlékszik vissza Szinetárné Márkus Teréz, aki az óraadás mellett 1990-ig Szombathelyen a Hámán Kató Leánykollégiumban volt nevelőtanár, majd teljes állásban kezdett dolgozni a gimnáziumban, s azóta is itt tanít. Teréz egyébként a kollégáitól hallott versenyünkről és nagyon meglepődött az eredményen.

-Nagyon meglepődtem, de jól esett és hatalmas elismerésként élem meg ezt a dolgot - mesélte lapunknak Teréz. Októberben a második helyen egyébként Kovácsné Pungor Tünde végzett, aki Szombathelyen a Simon István Utcai Általános Iskolában tanít. A harmadik helyet Módly Andrea szerezte meg, aki szintén Szombathelyen a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban oktat.

Szinetárné Márkus Teréz éppen biológia órát tart diákjainak (Fotó: Horváth Csaba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!