Hírek

2013.11.28. 15:30

Mi is tehetünk a kis betegekért

Szombathely - A Pannon Lapok Társasága és a Vas Népe az olvasók segítségével a koraszülötteket ellátó centrumot szeretné támogatni.

Bajdó Bettina

A Markusovszky kórház komplex tömbjének egyik emeletén van két kis szoba, ahol apró emberi lények küzdenek minden egyes napjukért. A perinatális intenzív centrumban az újszülött korban beteg gyermekek ellátását végzik. Koraszülöttek kerülnek a centrumba, olyan babák, akik nagyon korán, nagyon kis súllyal születnek, s légzészavarral küzdenek. Az intenzív részlegén két kórtermet alakítottak ki, itt inkubátorokban tartják életben gépek segítségével a csecsemőket.

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, kellenek a fohászok, kell a szakértelem, kell a kitartás és szükség van rengeteg szülői szeretetre. Vannak dolgok, melyekben nem tudunk segíteni, de vannak olyanok, amelyekben igen. Jó lenne, ha tudnának olyan eszközöket venni, mellyel megfigyelhetnék a kisbabák életfunkcióit. Ha összefogunk, akkor hozzájárulhatunk a koraszülöttek küzdelmének sikerességéhez. Tegyünk együtt azért, hogy növelni tudjuk a kisbabák esélyét az egészséges életre!

SZÁMLASZÁM: MKB BANK 10300002-10583135-49020102 KÖZLEMÉNY: ADOMÁNY

Dr. Grasselly Magdolna, a PIC részlegvezető főorvosa (Fotó: Szendi Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!