Hírek

2013.12.30. 16:10

Kevesebb vendég

Vas megye - Az országossal ellentétben a vasi szálláshelyek iránt mérséklődött a kereslet. Az első kilenc hónapban összesen 315 ezer vendég látogatott a megyébe, 2,1 százalékkal kevesebb, mint 2012 hasonló időszakában.

Kelemen Attila

A vendégéjszakák száma (1025 ezer) kismértékben (0,5 százalékkal) csökkent, így azátlagos tartózkodási idő (3,3 éjszaka) valamelyest hosszabbodott. A hazai látogatók az egy évvel korábbihoz hasonlóan átlagban 2,9 éjszakát, a külföldiek 3,6 éjszakát foglaltak le az egységekben. Mindkét vendégkörben az átlagos tartózkodási idő hossza meghaladta az országost. Az I–III. negyedévben a vasi egységek látták vendégül a magyarországi szálláshelyeken megszállt turisták 4,6 százalékát, és bonyolították le a forgalom 5,6 százalékát.

Az idegenforgalmi főszezonon kívüli turisztikai szempontból frekventált tavaszi ünnepek közül a húsvét és a pünkösd ebben az évben márciusra és májusra esett. Elsősorban ezzel függött össze, hogy a vendégforgalom áprilisban és júniusban elmaradt az előző év azonos időszakitól.

Emellett januárban és szeptemberben csökkent a látogatottság a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!