Hírek

2013.12.14. 13:50

Marcsi Nigériából jelent

Szombathely, Lagos – Simon Marcsira ismét büszkék lehetünk, hiszen Ausztrália után Afrikába utazott egy modellversenyre. A 22 éves szépség folyamatosan tájékoztat minket arról, hogy mi történik körülötte Nigériában.

Farkas Eszter

Simon Marcsit, az a szombathelyi szépséget, aki megnyerte a Victoria’s Secret magyarországi versenyének fordulóját, a világversenyen pedig második helyezett lett Ausztráliában. A 22 éves lány kedd óta Nigériában, Lagosban van, ugyanis egy modellversenyre, mint Miss Pannónia kapott meghívást. Az Exquisite face of the universe modellversenyen hatvan lány vesz részt a világ különböző pontjairól.

A megmérettetés egyébként pénzdíjas, a legjobban teljesítő lány húszezer dollárt nyerhet. A meghívottaknak rengeteg programja van: tehetségkutató, divatbemutató, bikiniverseny, jótékonykodás. A csinos fiatal lánnyal a világháló segítségével vesszük fel a kapcsolatot, s minden nap mesél valamit programjaikról és a verseny menetéről. Azt már korábban elmesélte, hogy az út nagyon hosszú volt, háromszor kellett átszállniuk Lagosig. A reptéren már várták őket és busszal mentek a hotelbe, át a városon keresztül. Az utakon hatalmas a forgalom, mindenki tolakodik. Úgytűnik, közlekedési szabályok nincsenek, mindenki hajt és mellé dudál.

A buszról rengeteg gettó negyedet látni. Egy fegyveres férfi őrzi a lányokat és ügyel a biztonságukra. Marcsi egyébként egy magyar lánnyal van egy szobában. Mint azt legutóbb mondta, az ételek nagyon finomak, a szoba is nagyon szuper, egyetlen dolog befolyásolja csak a komfort érzetüket, hogy nagyon párás a levegő és ezért minden nagyon nedves a szobában is. A szépségeknek egyébként Marcsi elmondása szerint rengeteg próbájuk van, minden reggel hat órakor keltik őket és mennek edzeni, vagy koreográfiát tanulni. Első nap a medencénél volt egy bikinis fotózás és egy interjún is részt vettek a lányok.


A 22 éves Simon Marcsi kedd óta Nigériában, Lagosban van, ugyanis egy modellversenyre kapott meghívást mint Miss Pannónia (Fotó: archív)


– A csütörtök estét egy salsa bulival zártuk, és rengeteget táncoltunk, tanítottak is minket, de volt már lehetőségünk afrikai táncot is tanulni. Másnap reggel hat órakor ismét keltettek bennünket és mentünk koreográfiát tanulni – mesélte élményeit a szombathelyi modell. 

– Másnap szintén reggel hat órakor volt az ébresztő és ismét átvettük, tanulgattuk a koreográfiát, majd este következett az estélyi ruhás bemutató – összegezte a következő napot a lány. Marcsi mögött egyébként abszolút szombathelyi csapat áll. A kiutazás előtt mindennap edzett Mazaga Lászlóval, a haját Kapuiné Király Henrietta mesterfodrász készítette fel a versenyre, ruháit a városban már jól ismert Benedek Andy tervező csinálta, kimondottan erre a versenyre. 

– Imádom a ruháimat, Benedek Andy többet is készített nekem erre a versenyre. Van estélyi és koktél ruhám az egyik kedvencem a magyar viselet lett, amelyhez még a cipő, nyaklánc, fülbevaló is kalocsai hímzésű. Szerintem nagyon jól dolgoztunk együtt Andyval, eltalálta az ízlésemet, így estélyi ruhákból és koktél ruhákból is teljesen az egyéniségemet tükröző darabokat készített erre a versenyre. Remélem, hogy ezt majd itt a versenyen is értékelik – emelte ki a szombathelyi szépség.

– Én úgy vélem, hogy abban az esetben, ha itt szépen szerepelek, akkor az nem csupán az én sikerem lesz, hanem azé a csapaté is, akik mögöttem álltak a felkészülésben és támogattak engem – teszi hozzá beszélgetésünk végén Simon Marcsi. A lány egyébként pontosan karácsony előtt érkezik majd haza, ugyanis december 23-án repül vissza Magyarországra.

A szombathelyi szépséggel a verseny alatt folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, és minden fontos eseményről beszámolunk, ami a szombathelyi Simon Marcsival történik Afrikában, a nigériai Lagosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!