Hírek

2013.12.04. 12:20

A gyerekek egészsége mindennél fontosabb

A Pannon Lapok Társasága és a Vas Népe többször indított olyan akciót, melyben a bajbajutottak megsegítését tűzte ki célul. Idén – olvasóink segítségével – a koraszülött csecsemőket ellátó centrumot szeretnénk támogatni.

Bajdó Bettina

Vannak olyan gyermekek, akik felkészületlenül, túl korán jönnek erre a világra, s kénytelenek küzdeni minden egyes levegővétellel az életben maradásukért. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Perinatális Intenzív Centrumában minden esélyt megadnak ahhoz, hogy ez sikerülhessen. A küzdelemhez szükség van fejlett műszerekre, eszközökre is. A jótékonysági akciónkban az önök segítségével együtt tehetünk azért, hogy az újszülöttek életben maradását és emberfeletti küzdelmét támogathassuk. Ha összefogunk, s mindenki egy keveset ad, akkor ebből a kevésből összegyűlhet annyi, amennyi elegendő ahhoz, hogy támogassuk ezeknek az apró emberi lényeknek a harcát.

Prof. dr. Nagy Lajos, a kórház főigazgató főorvosa is jótékonysági akciónk mellé állt, örömmel fogadta, hogy olvasóinkkal együtt szeretnénk támogatni a koraszülött részleget. Elmondta, a súlyos és rossz állapotban lévő csecsemőknek minden segítségre szükségük van, hiszen ők még nincsenek felkészülve az életre. Az intenzív részlegen viszont minden támogatást megkapnak ahhoz, hogy sikerüljön életben maradniuk.

Dr. Grasselly Magdolna részlegvezető és kollégái mindent megtesznek a koraszülöttekért (Fotó: Szendi Péter)

Szerencsére ma már az esetek nagy százalékában egészséges gyermekek és felnőttek válhatnak a koraszülött csecsemőkből. Ez korábban nem így volt. 40–50 évvel ezelőtt a nagyon korán és nagyon kis súllyal születő csecsemők szinte halálra voltak ítélve. Azóta viszont annyit fejlődött a technika, hogy képesek életben tartani a babákat. Ehhez természetesen megfelelő szakszemélyzet is szükséges, ami a Markusovszky kórházban adott.

A főigazgató szerint fontos a megelőzés, az egészség megőrzése, hogy minél kevesebb gyermek jöjjön idő előtt a világra. A koraszülött gyermekek ellátása igen költséges, a műszereket pedig folyamatosan fejleszteni kell. Mindig jelentkeznek újabb igények, melyek plusz biztonságot jelentenek a babáknak. Ezt mindig igyekeznek garantálni. A gyerekek egészsége ugyanis mindennél fontosabb.

A jótékonysági akciónkat minden ott dolgozó orvos, ápoló és anyuka örömmel fogadta. Látatlanban is nagyon hálásak azoknak, akik ebben a nehéz időszakban melléjük állnak. Ha önök is segítenének, most megtehetik. Számlaszámunk: 10300002-10583135-49020102. Számlavezető bankunk az MKB Bank. A közleménybe írják be: adomány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!