Hírek

2014.01.28. 16:10

Szeszfőzdéket ellenőriztek Vas megyében

A szeszfőzdékben tartott ellenőrzést a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a társhatóságokkal közösen a minap.

Iparbiztonsági veszélyesüzem-azonosítás keretében hatósági ellenőrzést folytatott le a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Vas Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi Felügyelősége, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága két vasi szeszfőzdében, Iváncon és Csepregen.

A vizsgálat keretében tűzvédelmi szempontból ellenőrizték a tűzvédelmi használati szabályok teljeskörű betartását, illetve a veszélyes anyagok, készítmények mennyiségére vonatkozó előírások követését.

Az ellenőrzés során tűzvédelemmel kapcsolatosan öt esetben állapítottak meg hiányosságot, ezért hatósági felhívással éltek a feltárt szabálytalanságok megszüntetésére. Jellemző elmaradás volt a tűzvédelmi szabályzat helyszíni hiánya, a dolgozói létszámkimutatás, az ismétlődő tűzvédelmi oktatáshoz kapcsolódó dokumentációk, valamint a használatbavételi engedély hiánya.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az év folyamán további ellenőrzések végrehajtását tervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!