Hírek

2014.01.10. 14:05

Teljes elszámoltatást akar Vasban a Jobbik

A Bálház körüli anomáliákról beszélt pénteken sajtótájékoztatóján Rába Kálmán, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

Némethy Mária

„Teljes elszámoltatást Kőszegen, legyen vége a városi vagyon elherdálásának!” Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót pénteken a kőszegi városháza előtt Rába Kálmán, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje, aki elmondta: Kőszeg az első állomás, a megyében mindenütt elszámoltatást akarnak, „mert 25 éve folyik az ország vagyonának az elherdálása”.

Egy hírportál leleplező tartalmú dokumentumaira hivatkozva mondta el: „Az ismeretlen eredetű adásvételi szerződés adatai szerint meglehetősen olcsón, jóval piaci ár alatt kelt el a Bálház. A szerződésben megállapított pontok érvényesítésének elmulasztása pedig a hanyag kezelés gyanúját is felvetheti.”

A 2002-ben eladott Bálház „szerződésében az önkormányzat kimondja, hogy a vevő három éven belül köteles felújítani az ingatlant. A kötelezettség biztosítására visszavásárlási jogot alapítottak a város számára, illetve a szerződés arról is árulkodik, hogy elidegenítési tilalom terheli a Bálházat Kőszeg számára. Az ingatlanon az évek során ugyan végeztek felújítási munkálatokat, de az soha nem került olyan állapotba, hogy a nagyközönség előtt is megnyithassa kapuit.”

Rába Kálmán szerint 2007-ben a város nem érvényesítette opciós jogát. „A beruházó valószínűleg ezt a kiskaput használhatta ki, s 500 millió forintos úgynevezett rulírozó hitelt jegyeztetett be az ingatlan tulajdonlapjára. 2008-ban 100 millió forintot használtak fel belőle, így elidegenítési tilalmat jegyeztek be, de nem a város, hanem az Erste Bank javára.”

Rába Kálmán elmondta: az ügyben ügyészséghez fordul, Budapesten pedig utána jár a Jurisics-vár felújításának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!