Hírek

2014.02.03. 15:25

Vagyonukról vallottak a vasi képviselők

A parlament honlapján már olvasható az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozata.

Bajdó Bettina

Ágh Péter (Fidesz–KDNP) tavaly sem tett szert se ingatlanra, se autóra. Takarékbetétjét sem gyarapította, maradt hatmillió forint. Emellett továbbra is 1,5 millió forintja van készpénzben, a pénzkövetelése pedig négyről ötmillió forintra nőtt.

Bana Tibor (Jobbik) továbbra is egy 67 négyzetméteres, szentgotthárdi ingatlan felének a tulajdonosa, s van egy Skoda Octaviája. A fiatal képviselőnek pénzintézettel szembeni tartozása 2,1 millió forint autó- és közel egymillió forint diákhitel. A tavalyi több mint 800 ezer forintos jelzáloghitelt sikerült visszafizetnie.

Básthy Tamásnak (Fidesz–KDNP) értékpapírban valamivel több pénze van mint egy évvel ezelőtt: akkor 651 ezer forint volt, most 723 ezer. A takarékban elhelyezett megtakarítása nőtt egymillióval, jelenleg ötmillió forint.

Bebes Istvánnak (Fidesz–KDNP) 2012-ben két Opel márkájú autója volt, az egyiket tavaly egy Volkswagen Golfra cserélte. Sikerült csökkentenie pénzintézettel szembeni tartozását félmillió forinttal, így 2013-ben 8,5 milliós adóssága volt. Más szerződés alapján fennálló pénzkövetelése 2,4 millió forint.

A legtöbb megtakarítással 2013-ben is dr. Puskás Tivadar rendelkezdett. A polgármesternek takarékbetétben 12 millió forintja van (Grafika: Kelemen Attila)

Dr. Gulyás Gergely (Fidesz-KDNP) továbbra is két budapesti ingatlan tulajdonosa, s egy Skoda Octáviával jár. Tartozása jelentős, még 2008-ban vett fel svájci frank alapú hitelt, a 120 ezer 174 frank hitel fele az övé.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter egy szombathelyi és egy budapesti ingatlan tulajdonosa, s egy Mitsubishi Carisma van a nevén. Tavaly még egy vaskeresztesi ingatlant is jelzett bevallásában, idén már nem. Pénzintézettel szembeni követelése növekedett kilencről 13,2 millió forintra.

Dr. Ipkovich György (MSZP) három helyi, egy kőszegi és egy döröskei ingatlanban rendelkezik tulajdonrésszel. Nincs saját autója, van viszont értékpapírja 5,3 millió forint és takarékbetétje 1,2 millió forint értékben. Jelenleg 4634 svájci frankkal és négymillió forinttal tartozik.

Kovács Ferenc (Fidesz–KDNP) sitkei szállodája mellett továbbra is nagy gyűjteménnyel rendelkezik. Értékpapírban 8,9 millió forintja van, pénzintézeti számlakövetelése 1,5 millió forint forintban és 3,2 millió forint devizában. Más szerződés szerint fennálló számlakövetelése pedig hatmillió forint.

Dr. Nemény András (MSZP) két szombathelyi ingatlan felével rendelkezik és egy Volkswagen Passattal jár. Pénzintézeti számlakövetelése több mint kétmillió forint, pénzintézettel szembeni tartozása 15,6 millió forint.

Dr. Puskás Tivadar (Fidesz–KDNP) továbbra is két helyi, két kemestaródfai és több pinkamindszenteni ingatlanban rendelkezik tulajdonrésszel. A polgármester takarékbetétben 12 milliót tart.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkárt két vasvári ház fele illeti meg, s több apró kültéri ingatlan Oszkóban és Pácsonyban. Kincstárjegyben 4,8 millió, takarékbetétben 1,6 millió forintja van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!