Hírek

2014.04.29. 15:25

Gyerekek előtt fellépni mindig nagy kihívás

Az élet az úr – énekelte a Hollywood Classics gyermekeknek szóló különkiadásában a huszonegy éves szombathelyi lány, Gáspár Eszter.

Tóth Csongor

A Savaria Szimfonikus Zenekarnak szokása, hogy az elismert, ismert énekesek mellett helyi tehetségeket is színpadra állít. Óriási tapsvihar, és rengeteg szeretet fogadta Esztert a koncert követően, aki profikat megszégyenítő laza eleganciával adta elő az Oroszlánkirály híres betétdalát. Három nappal a koncert után beszélgetünk, mint mondja, még most is ámul, nem számított ekkora sikerre.

– Sorra kapom a gratuláló üzeneteket, a bátorítást, és már érdeklődnek, mikor lesz folytatás – meséli az énekesnő. Gáspár Eszter a Bolyai János Általános Iskolában kezdte tanulmányait, és már akkor is imádott énekelni, hetedik osztályos korában már az iskolai énekkarral szerepelt rendszeresen, sőt, a gimisek közé is beválogatták. Tizennégy évesen egy tánczenekar énekese lett, rendszeresen megfordult szalagavatókon, esküvőkön, ám ő is érzi, hogy nem igazán ez az ő pályája.

– Ilyenkor általában mindig háttérbe szorul a zene, az emberek minden másra figyelnek, csak a mondanivalóra nem – állítja az énekes, az áttörést azonban mégis egy esküvő hozta el. No nem az övé, mint mondja, arra még egy kicsit várni kell, bár a tények makacs dolgok, de csodák mindig vannak.

– Teljesen véletlenül kaptam felkérést, hogy énekeljek egy esküvőn, és ezen a rendezvényen ott volt egy filmes, akit szintén az utolsó pillanatban hívtak, ő figyelt fel rám – meséli a szerencsés véletlenek sorozatát Eszter. Az ismert televíziós szakember aztán bemutatta az ifjú lányt Mérei Tamásnak, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatójának, aki felismerve a benne rejlő tehetséget, rögtön ajánlott neki egy kiváló énektanárt, Kazai Ágnes személyében. Pár héttel ezelőtt pedig arra kapott felkérést, hoy a Gyermek Hollywood Classics előadásán Miller Zoltán, Koós Réka, Udvarias Anna, Szvetek László és még sokan mások mellett ő is lépjen színpadra a Savaria Szimfonikus Zenekarral.

– Jó szombathelyinek lenni, soha nem gondoltam volna, hogy ilyen lehetőséget kapok, alig tértem magamhoz a felkérés hallatán – árulta el Eszter, majd hozzátette, rengeteget készült és gyakorolt.

– A fellépésen már nem izgultam, csak a zenével és a közönséggel voltam elfoglalva. Gyermekek előtt fellépni mindig óriási kihívás, hiszen a gyerekek őszinték.

Szombaton sikerült elnyernie a legkisebbek szeretetét is. Esztert pályáján édesapja és édesanyja támogatják folyamatosan, mint mondja, a legtöbb bátorítást tőlük kapja. Bár még csak huszonegy éves, korát meghazudtoló szorgalommal dolgozik. Kozmetikus, körmös, kéz és lábápoló – többek között ezen szakmák fortélyát sajátította el, esténként a városi televízió képernyőseit sminkeli. És hogy mit hoz a jövő?

– Mindenképp szeretnék komolyan foglalkozni az előadóművészettel. A mostani koncert egyfajta debütálás volt, azóta több felkérést kaptam, így várhatóan a jövőben többször állhatok közönség elé, addig is tanulnom kell ezerrel, hogy még magasabb minőséget tudjak biztosítani – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!