Hírek

2014.04.01. 09:23

Önként gyűjtik a szemetet

Megyei körkép – Idén immár negyedik alkalommal indul útjára a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció.

Bajdó Bettina

A szemétgyűjtési akció során szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezik meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztíthassák szűkebb, tágabb környezetüket. Azt is szeretnék, ha minél több ember kifejezésre is juttatná a benne rejlő igényt a tisztaságra és felhagyna a szemeteléssel. Hiszen ha a kukába kerül a szemét, akkor nincs mit összeszedni. Emellett az is a céljuk, hogy minél többen ráérezzenek az önkéntesség ízére. Az országos TeSzedd! akció az idén egyébként három naposra bővül. Az önkénteseket május 9-e és 11-e között várják az ország több száz pontján.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) tájékoztatója szerint egy hónap alatt húszezer önkéntes jelezte csatlakozását a mozgalomhoz. Az akcióban csaknem 250 „találkozási pontot” jelöltek meg, vagyis eddig ennyi szemetes helyszín megtisztítását tervezik. „Találkozási pontok” megjelölésére továbbra is van lehetőség, erre április elejétől lehet jelentkezni. A regisztráció május 2-án zárul az akció weboldalán. A honlapon lévő térképen az önkéntesek a megyében lévő helyszínek közül is válogathatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!