Hírek

2014.05.27. 10:53

HAPPY-hét: sorkifaludiak a nyerők

Sorkifalud - Az ország 144 iskolája közül a kis Sorkifalud Gárdonyi Géza Általános Iskolája végzett az élen a HAPPY-héten.

Némethy Mária

 

Az úgynevezett Happy-hét országos programját az idén tavasszal ötödik alkalommal hirdették meg.  Az  Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetnek (OÉTI) ezzel az a célja,   hogy növekedjen a gyermekek víz-, és csökkenjen a cukrosüdítő-fogyasztása, hozzájárulva ezzel is a gyermekkori elhízás megelőzéséhez. Ehhez azt is el akarják érni, hogy a mosdókon kívül is minden iskolában hozzáférhető legyen az ingyenes ivóvíz. A Happy-hét keretében az OÉTI segítségével az iskolák nagy részét vízforgalmazó cégek látják el ballonos vagy palackozott vízzel, máshol az iskolai étkezőbe, osztálytermekbe kihelyezett, vízzel teli kancsókkal és egyéb módon biztosítják a mosdón kívüli vízvételt. Ezenfelül a program oktatásra épül, amely során a tanulók az OÉTI által kidolgozott feladatok, interaktív oktatóanyag segítségével megismerkednek az egészséges folyadékfogyasztási szokásokkal.

Az idén ötödik alkalommal meghirdetett országos rendezvénybe 144 iskola kapcsolódott be. Köztük volt a kis Sorkifalud általános iskolája is, amelyik sok kreatív ötlettel, 28 féle programmal népszerűsítette az egészséges életmódot. Ezzel ők lettek a 2014. év HAPPY-hét fődíjasai.

Egy élménynap volt a jutalmuk, amelyen 35 diákjuk vehetett részt az OÉTI székházában. Ott vehették át - ünnepélyes keretek között - a fődíjat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!