Hírek

2014.07.21. 09:24

Grizzlyvel gazdagodott a vadászati kiállítás

Magyarszombatfa - Grillzyvel gazdagodott a magyarszombatfai vadászati kiállítás: Sára hamar sztár lett: vele akar fényképezkedni mostanában mindenki, aki megtekinti a gazdag tárlatot.

Peltzer Géza

Gömbös Mátyás, a kiállítás tulajdonosa elmondta, hogy nemrég Kulin Bálint és Iványi György látogatták meg a vadászati kiállítást. Előbbi úr a veresegyházi medveotthon igazgatója, utóbbi pedig kormányvadász volt, sokáig a volt pártfőtitkárt, Kádár Jánost kísérte el vadászatokon. Miután  megtekintették a kiállítást, Kulin Bálint felajánlotta Sára preparált tetemét.

Fotó: Szendi Péter

Sára sokáig a Fővárosi Állatkert lakója volt, ezután került a veresegyházi medveotthonba, ahol 31 éves korában elaltatták, mivel gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. (A medveotthonban most is 27 medve és 39 farkas él.) A grizzlyk átlagos életkora 30 év, úgyhogy Sára, aki 2,45 centiméter magas volt és 550 kilogrammot nyomott, tisztes kort élt meg. A vadászati kiállítás vadaskertje is gazdagodott látnivalókban: nemrég fiatal dámok születtek, ezeket is nagy örömmel nézik, simogatják a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!