Hírek

2014.08.26. 17:25

Elkóborolt sérült hattyú volt a váratlan vendég Gencsapátiban

Gencsapáti - Váratlan és hívatlan vendég érkezett egy községbeli olvasónkhoz: egy hattyúra lelt a család az udvarukban. A madár sérült volt; a háziaknak nem kis fáradságukba került, mire állatmentőt találtak

Simon Erzsébet

 

Jahn Viktória segített elszállítani a Gencsapátiban talált hattyút  (Fotó: Lélekmentő alapítvány)

Azért írt levelet szerkesztőségünknek gencsapáti olvasónk aki nem kívánja felfedni a nevét a nyilvánosságnak , mert tanácstalan és laikus lévén, csak hosszas utánjárással sikerült találnia olyan állatmentőket, akik gondozásba vették az udvarukba betévedt sérült hattyút. Még az elmúlt pénteken este érkezett hozzájuk egy hívatlan látogató. A jöttét kutyaugatás jelezte, de szerencsére nem betörő volt, hanem egy szépséges fehér hattyú.

Olvasónknak rögvest feltűnt, hogy a madár sérült. A háziak azt gondolták, segítséget kell hívniuk. Telefonáltak is az állatkórházba, ahol azt a tanácsot kapták, hogy vigyék be. De hogyan, ekkora madarat? És ki fogja meg? Kaptak végül egy telefonszámot, azzal a megjegyzéssel, hogy valószínűleg nem veszik fel a telefont. Így is történt. Volt még néhány más telefonos kísérletük, mire végre a Noé Állatambulancián ígérték, hogy küldenek segítséget.

Már besötétedett, amikor a Fekete István Állatvédő Egyesület közreműködésével megérkezett két hölgy. Az egyikük a Lélekmentő Állat- és Természetvédő Egyesülettől, a másikuk a Columba Országos Madárvédő Egyesülettől, Kőszegről. Az utóbbi szervezet tagja fogta be a háziak által időközben megetetett, megitatott madarat. Olvasónknak azt mondták, a hattyú valószínűleg a lukácsházi víztározó mellől kóborolt el. Most Kőszegen van, végül gondos kezekben, ma röntgenfelvételt készítenek a sérült szárnyakról. Az eredménytől függ, hogy a hattyú marad-e Kőszegen, vagy el kell szállítani műtétre a hortobágyi madárkórházba, ahol egy specialista veszi kezelésbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!