Hírek

2014.09.28. 16:41

Átadták a megmaradás házát Kemenesmihályfán

Kemenesmihályfa - A Magyarország, szeretlek! országos program helyi rendezvényén adták át szombaton a kibővített közösségi házat a településen.

Cseszkó Tamás

Nagy volt az izgalom szombaton Kemenesmihályfán, ünnepelt a falu apraja, nagyja: 28,5 millió forintból újult meg a helyi közösségi ház. Ősziné Barti Anikó polgármester a megnyitón elmondta, hogy a ház 2007 óta működik, orvosi rendelő, könyvtár, teleház várta a helyieket. 2009-ben pályáztak az Európai Vidékfejlesztési Alap támogatására, de csak 2011-ben derült ki, valóban érkezik forrás a településre. A most kapott támogatásból új rendezvénytermet építettek kiszolgáló helyiségekkel.

- Egy olyan tér jött létre, ahol az emberek találkozhatnak, hogy együtt, egymást építve erősödjön a lakosság - emelte ki a polgármester, hozzátéve, hogy az itt élőkön múlik, milyen minőségű tartalommal töltik meg a kultúrotthont. A kapott forrásoknak köszönhetően megújult az udvar is, fedett babakocsitárolót építettek, akadálymentesítették az épületet. Az avatáson részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő is, aki rámutatott: a kormány kiemelten törődik a kistelepülésekkel, így Kemenesmihályfával is.

Őszéné Barti Anikó polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő (Fotó: Cseh Gábor)

- Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a kormány átvállalta a falu adósságát, jelentős tehertől szabadult meg ezáltal az önkormányzat - hangzott el. Ágh Péter arról is beszélt, hogy a történelem során az itt élőket leigázták a törökök, garázdálkodtak a németek, volt, amikor más településsel egyesítették a falut, azonban a kemenesmihályfaiak mindent megtettek azért, hogy megmaradjon az otthonuk. - Ezt a élt szolgálja a most bővített integrált közösségi szolgáltató tér is, amely így nem más, mint a megmaradás háza - fogalmazott a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!