Hírek

2014.09.23. 17:15

Busz szerelők versenye

Szombathely - Négy megye hat Volán vállalatának 19 szerelője versenyzett a legjobb szerelő címért kedden.

Kozma Gábor

Hagyománya van a Hungarofék Kft által szervezett, országos megmozdulásnak, amely egyszerre szolgálja a versenyzők szakmai tudásának elmélyítését, közvetve pedig a balesetveszély megelőzését. A regionális vetélkedőnek az ÉNYKK Zrt többségi tulajdonában lévő Vasi Volán Zrt adott helyt, a hazai színekben hárman, Baranyai Zsolt, Kovács Ferenc és Bolfert Attila mérkőzött meg a társakkal. Amint azt Palatics Attila ügyvezető és Pákai Péter műszaki igazgató elmondta, a szerelők között népszerű a verseny, presztízse van.

Bolfert Attila hazai színekben versenyzett, hátul Blahó János. Fotó: Szendi Péter

– A versenyzők feladata az autóbusz féktárcsa és fékbetét cseréje, a győztes az, aki a legrövidebb idő alatt e feladatot megoldja – hallottuk. Az elméleti felkészülés után jött a gyakorlati, azaz a verseny. A legjobbak 5 perc tájékán végeztek, de ahogy Blahó János műszaki tanácsadó fogalmazott: itt mindenki nyert, aki indult, de a legnagyobb nyertes az utas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!