Hírek

2014.09.22. 13:02

Csütörtökön, pénteken kinyit a Szent Miklós Gyógyfüves Ház

Ölbő - A megyés püspök a napokban áldotta meg a Kneipp-parkot, most aratják a gyógynövényeket, csütörtökön és pénteken pedig prevenciós egészségprogramok várják a látogatókat.

Némethy Mária

Az ölbői Szent Miklós Gyógyfüves Házban tavasszal több mint 800 tő gyógynövényt ültettek el. A három éve elültetett gyógynövényekkel együtt most aratják például a citromfüvet, mentát, a különféle zsályákat, a szurokfüvet, rozmaringot, s majd hamarosan a 30 bokron termő csipkebogyót, de több más  különleges gyógynövényt is. Ki van minden táblázva, ezért aki itt jár, nemcsak gyönyörködik, hanem sokat tanulhat is a gyógynövényes ligetben.Erre most itt az alkalom.

A gyógyfüves házban csütörtökön és pénteken 10 órától délután fél 6-ig az egyházmegyei karitász munkatársai várják az érdeklődőket különféle egészségmegőrző prevenciós programokra. - Már van szárított gyógynövényünk, a kültéri teázónkban lehet teázni, de zölden is lehet kóstolgatni az ízüket, ha egy marékkal szednek  a gyógynövényekből. Ezen túl ki lehet próbálni a  különböző nagyságú kövekből és anyagokból kirakott Kneipp-ösvényeket és a vizes kezeléseket, lesz ingyenes vércukor és vérnyomás mérés is  - mondta el Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei karitász igazgatója.A gyógynövény-liget nagyon kedves hely, szépen ki van építve az úthálózata, kihelyeztek padokat is, úgyhogy ha az időjárás  szép lesz,  harmonikus élménnyé válik a testet és a lelket egyaránt gyógyító kert meglátogatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!