Hírek

2014.09.11. 11:52

Elkészült Vas megye turisztikai koncepciója - külföldi partnerek keresésén a sor

Szombathely - A magyar-szlovén Futura program keretében elkészült Vas megye turisztikai koncepciója. A dokumentumot sajtótájékoztatón mutatta be Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Balogh Károly Zsolt, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára.

Peltzer Géza

Balogh Károly Zsolt átadja a dokumentumot Kovács Ferencnek. Fotó: Peltzer Géza

Kovács Ferenc elmondta: összesen 500 ezer eurót nyert a program, ebből a Vas Megyei Önkormányzat 300 ezer eurót kap, amiből informatikai beruházásokat végeztetnek el, marketing felméréseket készíttetnek. Hozzátette: a Vas megyei turisztikai koncepció elkészítése tavaly kezdődött helyzetelemzéssel, a munkát a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara végezte el. Ma a megyében egységet alkotnak a turisztikai desztinációk, tette hozzá az elnök. A rendszer akkor fog jól működni, ha átnyúlik az országhatáron, és megtaláljuk a szlovéniai és burgenlandi, esetleg a szlovák partnereket is.

Balogh Károly Zsolt az elkészült Vas megyei turisztikai koncepció első példányát ünnepélyesen átadta Kovács Ferencnek, majd bejelentette: az országban egyedülálló, hogy a megyei önkormányzat a szakmát bízott meg azzal, hogy turisztikai koncepciót végeztessen el. Több mint száz turisztikai szakembernek köszönhető, hogy a megye turisztikai koncepciója elkészült. Hozzátette: ha a megye turizmusát számokkal jellemezzük, negyedikek vagyunk a megyék sorrendjében, ha azonban a lakosság számához viszonyítjuk a turizmusból származó bevételt, még előbb állunk a sorban. Bejelentette, hogy megalakult a Vas Megyei Turizmus Szövetség, amit már hivatalosan be is jegyeztek, és a megye turizmusának szervezésében fog szerepet vállalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!