Hírek

2014.09.23. 12:48

Már nem kell összevissza parkolni - Megújult a Széll Kálmán tömbbelső

Átadták a megújult a Széll Kálmán utca 51. szám alatti tömbbelsőt. Felújították az útburkolatot, a közvilágítási rendszert és parkolókat alakítottak ki. Az önkormányzat több mint 65 millió forintot költött a beruházásra.

Áldatlan állapotok jellemezték korábban a Széll Kálmán utcai tömbbelsőt. Rossz utak, rendezetlen környezet fogadta az autósokat és a gyalogosokat. Egy-egy nagyobb eső után hatalmas pocsolyák nehezítették a közlekedést. Alig lehetett parkolni, a lakók és a vállalkozók sokat bosszankodtak az itt tapasztalható káosz miatt.

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

Idén tavasszal kezdődtek meg a felújítási munkálatok. Csaknem 1800 négyzetméteren térkőburkolatot raktak le, 31 parkolót alakítottak ki. Korszerűsítették a közvilágítási rendszert: a meglévő kandelábereken kicserélték a lámpafejeket, és négy új oszlopot is állítottak. Rendbe hozták a csapadékvíz-elvezetést, növényeket ültettek, és padokat helyeztek ki.

Tízéves probléma oldódott meg ezzel, az önkormányzat az állami adósságkonszolidációnak köszönhetően önerőből hajtotta végre a beruházást – mondta az átadó ünnepségen dr. Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: idén félmilliárd forintot különítettek el a városi utak és járdák felújítására, a Széll Kálmán utcai tömbbelsőt is ennek keretében tették rendbe.

A terület két választókerület határán fekszik. Molnár Miklós, a 2. számú választókerület képviselője az átadón hangsúlyozta: bár csak az Éhen Gyula tér felőli lakótömb tartozik az ő körzetéhez, a parkoló már a 7. számú választókerület része, végig figyelemmel kísérte a beruházást. A lakókkal együtt javaslatot fogalmazott meg az itteni parkolási rendre vonatkozóan. Eszerint este hat és reggel hét óra között kizárólag az itt lakók várakozhatnának. A képviselő hozzátette, mivel a parkolás a választási kampány egyik központi kérdésévé vált, csak a választások után terjesztik a javaslatot a közgyűlés elé. A tervek szerint a lakók örökbe fogadnák az újonnan ültetett növényzetet, és részt vennének a gondozásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!