Hírek

2014.09.27. 19:51

Richter cirkusz, világszám: lánykérés a porondon

Váratlan szenzáció Szombathelyen: ifjú Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója itt kérte meg, választottja, Merrylu Cassely kezét a műsor második félidejében, a lovas produkció közben.

Merklin Tímea

Egy fekete és egy fehér lovat táncoltatott a két fiatal, férfi és a női minőség találkozását fejezte ki a szám abszolút módon, a közönség ütemesen és lelkesen tapsolt, elbűvölő volt a páros lovas tánc. Érezhetően izzott a levegő, de azt senki nem gondolta, hogy a felágaskodó lovon hátrafelé lógó lánynak a következő percben megkérik a kezét.

A váratlan esemény felbolygatta az amúgy is sok izgalommal telő cirkuszi estét. Ilyen talán még nem is volt a cirkusztörténelemben, habár sok házasság köttetik „sátron belül”, mert az artisták élete java részt itt telik, „külső” ember nem is tudja lekövetni ezt az életmódot, hiszen a cirkusz mindig megy – nyári forróságban, őszi esőben, télen hóban, fagyban...

Richter Joci nagy meglepetést szerzett kedvesének: stílusosan a porondon, a mélyen tisztelt nagyérdemű közönség előtt kérte meg a kezét. A lány szeme elkerekedett, de azért annyit ki tudott  mondani hangosan, boldogan: „igen”. És ekkor konfetti eső hullott a kupolából, virágcsokor is került a meglepett menyasszony kezébe, és elcsattant az első nyilvános csók.

Az örömapa, az idősebb Richter József, az idén 20 éves Magyar Nemzeti Cirkusz alapítója (amelyet már átadott fiának), jelenleg a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója a bejáratnál a fejét fogta, nem tudta, sírjon-e vagy nevessen a bejelentés hallatán, bennfentesek féltek, hogy esetleg mentőt kell hívni, annyira váratlanul éri a hír. De szerencsére nem kellett, a papa átbillent az öröm oldalára, és miután elvonult a tömeg, ő mondta a pohárköszöntőt az ifjú pár tiszteletére.

- Két nagy cirkuszdinasztia találkozik és egyesül most, a németországi Cassely és a magyarországi Richter família, remélem, hogy ebből majd a cirkuszművészet is sokat profitál – mondta az idősebb Richter József a társulat előtt. Kiderült a Cassely papa és mama tudott a frigyről, mert tőlük Richter Joci már korábban megkérte a lányuk kezét, csak titokban tartották, mert meglepetésnek szánták – épp Szombathelyen rukkolt ki vele a szerelmes vőlegény.

A műsor után,  pezsgőzés közben bátorkodtunk megszólítani Jocit, hogy meséljen, mikor ismerkedtek meg, hogyan szövődött a szerelem, és mikor tervelte ki, hogy itt ma este megkéri Merrylu kezét.

- Hét hónappal ezelőtt ismertük meg egymást a 10. Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, ahol tulajdonképpen egymás riválisai voltunk, mindketten Arany díjat hoztunk el – mondta a fiatalember. -  A Cassely-család elefántos száma idén került be a cirkuszunkba, márciustól vagyunk közös turnén. Közben alakult ki köztünk az erős vonzalom. Nemrég határoztam el, hogy megkérem Merrylu kezét. Jövő héten a családjával elutazik Franciaországba. Én két hét múlva szintén odautazom, de egy másik cirkuszhoz, 200-250 kilométerre leszünk egymástól. Csak ritkán, a szabadidőnkben találkozhatunk. Jövő márciusban térünk vissza mindketten Magyarországra. Hat hónapig leszünk külön, de aztán esküvőt tartunk.

Megkérdeztük Merrylu-t is, mit érez most, hogy lesz a továbbiakban, mennyire nehéz egy ilyen szép lánykérés után szinte rögtön szétválni?

- Nagyon meg voltam lepődve – mondta a lány még mindig meghatottan. - Az, hogy elmegyek Párizsba hat hónapra, nagyon megnehezíti a dolgokat. Joci 250 kilométerre lesz tőlem. Csak tavasszal lehetünk újra együtt. Korábban csak viccesen beszéltünk esküvőről, házasságról. Apám is nagyon meg van hatódva, most érzi, hogy „felnőtt az én kicsi lányom”. Most lesz hat hónapom, hogy megtanuljak főzni. Szívesen élek majd Magyarországon, bár a cirkusz nem egy helyhez kötött dolog. Sok európai országban jártam már, de legjobban Magyarország tetszik, nem csak Joci miatt. Egyébként is szeretem Magyarországot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!