Hírek

2014.10.13. 13:05

Két polgármester, két pártszín

Bő, Kám - A két falu kitűnik megyénkben a többi közül. Az egyikben KDNP-s, a másikban DK-s színekben nyert a polgármester.

Némethy Mária

Bőben "csak" a Kereszténydemokrata Néppárt színeiben indult és nyert Hajós Attila, öt évig ő lesz a falu polgármestere.

- Tudatos döntés volt, hogy kizárólag kereszténydemokrataként indulok. Négy évvel ezelőtt érdekes helyzet alakult itt ki. A pártom bejelentette az indulásomat,  erre a Fidesz az ellenfelem mögé állt, őt indította, miközben pártkoalícióban voltak a KDNP-vel. Én győztem, s a testületnek a három tagja is KDNP-s színekben lett képviselő. Ezután természetes, hogy most is így indultunk. Lehet nyugodtan azt mondani, hogy Bő a KDNP Vas megyei fellegvára, mert a kereszténydemokrata testületnek még egy független tagja van rajtunk kívül.

Arra a kérdésre, hogy a bőiek miért bíznak ennyire az újraválasztott testületben, Hajós Attila  azonnal sorolta:

- Mínusszal vettük át a költségvetést négy  éve, most pluszban vagyunk, s mindeközben nagy beruházásként, 50 millióból sikerült felújítani a művelődési házat, felújítottuk a falu fő terét, Bük és Bő között kerékpárút épült. Fejlődött  Bő, ezt értékelték voksaikkal az itt élők.

Kámban a Demokratikus Koalíció (DK) indította polgármesternek Mecseki Gyulát, aki nyert is.

- Nyolc évig MSZP-s színekben voltam itt polgármester, s eddig is akárkit indítottak ellenem, én nyertem. Azért lettem DK-s, mert nekem Gyurcsány Ferenc  "a" politikus a baloldalon,  őt követtem as párt megválasztásában. 2006-ban, amikor először indultam, miniszterelnök volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!