Hírek

2014.11.30. 15:28

A dozmati templom külsőleg és belsőleg is megújulhatott

Dozmat - Vasárnap délelőtt szentelték újra a Szent György tiszteletére elnevezett dozmati templomot.

Lisztmayer Zsófia

Az eredetileg a 13. században épült római katolikus templomot a, török korban elpusztították, majd 1710-ben állították helyre barokk stílusban. A templomot azóta valószínűleg már sokszor felújították, de megmaradtak barokk vonásai. A 2012-ben elkezdett, és nemrég befejezett felújítás zárásaként vasárnap délelőtt dr. Veres András megyés püspök áldotta meg az Úr házát.

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter beszédében kiemelte, hogy az elmúlt években különösen sok fejlesztés történt Dozmaton, és Isten áldását kérte a településre.

 

A megyéspüspök áldását követően szentmisét tartottak a hívekkel teli templomban.

A templomban 1936 óta nem történt belső felújítás, s ennek következtében állapota erősen leromlott. Dr. Perger Gyula, plébános elmondta,: miután 2011-ben eldőlt, hogy a templomot fel szeretnék újítani, minden hónap első hétvégéjén erre gyűjtött a gyülekezet..

- Tudtuk, hogy ez a nagy munka csupán saját erőnkből nem valósulhat meg, ezért bízva a megértő segítőkészségben, több helyről próbáltunk célunk megvalósítása. A hívek adományai mellett nagyon sokak támogatására, valamint pályázati forrásokra támaszkodhattunk. Végül több mint 70 millió forintba került felújítás, mely során a templom külsőleg és belsőleg is megújulhatott. Ezúton is köszönöm a sok segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!