Hírek

2014.11.24. 19:52

A vérüket adják: vöröskeresztes kitüntetések

Szombathely – A Magyar Vöröskereszt 1998 óta minden évben novemberben, a véradók napján köszöni meg önkéntes véradóinak és véradásszervezőinek, hogy szó szerint a vérüket adják az egészségügyért, az emberi életekért. A vöröskereszt vasi szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat szombathelyi területi intézete hétfőn a Tóvendéglőben tüntette ki a legderekabbakat.

Ölbei Lívia

A Véradásszervezésért kitüntetés ezüst fokozatát kapta Gáncs Tibor, aki évek óta szervezi a véradásokat a vasi rendőr-főkapitányság területén, a fiatalokat is sikerült meggyőznie a véradás fontosságáról. Az elismerést november 28-án a keszthelyi országos ünnepségen veszi át. Ugyancsak a Véradásszervezésért kitüntetés ezüst fokozatát kapta az idén Kovács Györgyné - aki több mint 20 éve aktívan vesz részt Nádasd környékén a vöröskeresztes munkában –, Lázár Éva – ő Felsőszölnökön lelkesíti diákjait a véradásra – és Málovics Sándorné, aki nyolc éve szervezi a pecöli véradásokat, évente négy alkalommal.


A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma Pro Vita-kitüntetését ugyancsak az országos ünnepségen veszi át Rózsa Miklós 134-szeres körmendi véradó. A Magyar Vöröskereszt vezetősége 2010-ben alapította meg „A véradóbarát munkahely" címet. Ezt az elismerést az idén Vas megyéből a Cellcomp Kft., Celldömölk egyik legnagyobb foglalkozója érdemelte ki.

A sokszoros véradókat dr. Jáger Rita, a szombathelyi területi vérellátó intézet vezető főorvos és Vinczéné Kenedli Csilla, a Vöröskereszt megyei igazgatója tüntette ki a Tóvendéglőben. 143-szoros véradásért kapott elismerést a szombathelyi Boda Zoltán, 134-szeres véradásért a körmendi Rózsa Miklós és a szintén körmendi Bakó Károly, 125-szörös véradásért kapott oklevelet Szabó Imre Károly (Nádasd).

Ünnepi köszöntőt mondott dr. Stánitz Éva megyei tisztifőorvos, a Vöröskereszt vasi vezetőségének elnöke és dr. Jáger Rita vezető főorvos. Az ünnepségen közreműködött a szentpéterfai Koprive tamburazenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!