Hírek

2014.11.05. 07:41

Leégett egy családi ház tetőszerkezete Csákánydoroszlón

Leégett egy lakóház és a vele egybeépített melléképület tetőszerkezete szerdára virradóra a Vas megyei Csákánydoroszlón.

Némethy Mária

Családi ház és a vele egybeépített melléképület tetőszerkezete kapott lángra, és égett teljes terjedelmében november 4-én éjszaka két óra előtt Csákánydoroszlón, a Telek utcában.

A lakóház tulajdonosa, egy 40 év körüli férfi elhagyta az épületet, és egy 12 kilogrammos gázpalackot is kihozott a házból. A tűzhöz a körmendi és szentgotthárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, valamint a helyszínre vonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A tűzoltó egységek áramtalanították az épületet, két sugárral eloltották a lángokat, és megbontották a leégett tetőszerkezetet. A ház tulajdonosa nem térhetett vissza otthonába.

A ház tulajdonosa, Nagy Attila megosztotta velünk átélt élményeit:

- Nagy zajra riadtam fel álmomból. Először még azt gondoltam, hogy betörő jár a házban, elkezdtem kiabálni: Ki az? Ki az? Aztán láttam, ég a ház teteje. Nagyon örülök neki, hogy azonnal a gázpalackot kimentettem a házból, nehogy felrobbanjon.

Mi lehetett a tűz oka? Nagy Attila és Csákánydoroszló polgármestere, Horváth István szerint is valószínűleg a nagy szélben a kéményből kipattanó szikra okozhatta a tüzet.

- Az önkormányzat segít neki, fóliát ad, hogy le tudja takarni a háza tetejét, nehogy egy esetleges eső miatt beázzon - magyarázza a polgármester. Azt is halljuk, hogy a kis ház biztosítva van, a kárszakértőt várják.

- Ma már a szomszédban alszik a károsult, mert ott van egy üres ház, s azt a szomszéd rendelkezésére bocsátja. Tehát fedél lesz a feje fölött. A költöztetését pedig holnap majd segítjük az önkormányzat részéről - mondta el Horváth István.

Nagy Attilának még két évig kell törlesztenie a házra felvett részleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!